Credincioșii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Andrei.

Fiind cea de-a doua mare sărbătoare din Postul Crăciunului, este dezlegare la pește. Așadar, cei care țin post, astăzi se pot bucura de puțină carne. Iată rețeta zilei de astăzi, sănătoasă și foarte gustoasă: pește cu legume în stil mexican. 

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Rețeta zilei: Pește cu legume în stil mexican

  • Un kilogram de pește (de care doriți) 
  • 3 bucăți de morcov 
  • 3 bucăți de ardei gras 
  • 5 căței de usturoi 
  • 3 roșii sau o conversă de roșii pasate de 300 g 
  • 3 linguri de zeamă de lămâie 
  • O linguriță de sale 
  • O linguriță de zahăr 
  • 50 ml de ulei de măsline sau de floarea soarelui 
  • O jumătate de linguriță de ghimbir, pudră sau ras 
  • O linguriță de boia dulce 
  • O jumătate de linguriță de curcuma  
  • O jumătate de linguriță de coriandru măcinat 
  • O legătură de pătrunjel verde. 

Modul de preparare 

Pentru început, pregătiți peștele. Tăiați-l și bucățiți-l. Ulterior, stropiți-l cu zeama de lămâie și lăsați-l deoparte până când pregătiți legumele. 

Tăiați morcovii rondele, iar ardeiul bucățele. Usturoiul se toacă mărunt, iar roșiile se trec prin robot sau blender, după ce le tăiați cubulețe.
Rețeta zilei | Pește cu legume în stil mexican

După ce ați pregătit legumele, începeți să le așezați, cu peștele, într-o tigaie adâncă. Mai clar, puteți pune la fundul tigăii primul strat din jumătatea de cantitate de ardei, morcov și usturoi. Peste legume, puneți bucățile de pește, peste care puneți puțin zahăr, sare și roșiile pasate. Deasupra peștelui adăugați și cealaltă cantitate de morcovi, ardei și usturoi.

30 noiembrie 2022, dezlegare la pește

Într-o altă tigaie adăugați puțin ulei, iar după ce se încinge bine, adăugați boia, curcuma, coriandrul și ghimbirul. Amestecați 3-4 secunde pe foc. Stingeți focul și adăugați uleiul aromat pregătit peste pește și legume. 

Adăugați în tigaie un pahar cu apă și puneți oala pe foc. După ce începe să fiarbă, dați focul pe mic și mai lăsați 30 de minute. După ce trec cele 30 de minute, gustați sosul, și dacă mai are nevoie de sare mai adăugați, apoi lăsați iar să fiarbă încă 20 de minute. 

La sfârșit adăugați pătrunjelul tocat și opriți focul. Puneți un capac și lăsați 15 minute să pătrundă gustul de pătrunjel. Puteți servi cu orice garnitură doriți, însă cel mai potrivit este orezul.