Nu trebuie să fi neapărat fan al unui pateu renumit de pe rafurile magazinelor ca să îți placă de-a dreptul această rețetă.

Asta pentru că gustul celui preparat în casă nu are deloc legătură cu ceea ce ai gustat până acum din comerț. Dacă alegi să prepari pateu de casă, asigură-te că optezi pentru un ingredient de bază proaspăt, respectiv ficatul.

Rețetă pateu de pui preparat în casă

Pateu delicios, bun de consumat acasă, dar și în pachețelele pe care cei mici le iau la scoală. Prepară această rețetă rapid și te vei convinge că gustul este incomparabil cu cel al produselor de acest gen din magazine. Pentru a pregăti pateu de casă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 grame de ficat de pui;
  • 1 ceapă;
  • usturoi (după gust);
  • 150 de grame de unt;
  • Sare, piper boabe;
  • Frunze de pătrunjel (opțional)

Poți opta pentru orice alt tip de ficat preferi. Preparatul va fi la fel de delicios și dacă alegi să folosești ficatul de porc sau chiar de vită.

Pentru început, spală ficatul în câteva rânduri de ape, pentru a te asigura că este curat. Vei observa că după a doua spălare, apa rămâne din ce în ce mai curată. Pune ficatul la fiert în apă, însă nu adăuga deloc sare dacă ai acest obicei la alte preparate fierte. Ficatul se întărește dacă adaugi sare în apa sau uleiul în care îl prepari.

Dacă preferi varianta prăjită a ficățeilor de pui pentru pateu, poți proceda așa. În locul fierberii, pune ficatul la prăjit pentru 10-12 minute. După ce acesta s-a fiert, pune-l la răcit și ulterior intr-un bol care îți permite utilizarea unui blender. Totodată, poți folosi cu succes și robotul de bucătărie.

Peste ficatul răcit adaugă ceapa călită puțin în prealabil, până devine sticloasă. Adaugă usturoiul în funcție de preferințe, sare, piperul și câteva frunze de pătrunjel. Mixează totul preț de 2 minute. Preparatul se servește mereu la temperatura camerei.