Această rețetă nu îți solicită mult timp de pregătire fiind de altfel o masă extrem de delicioasă și hrănitoare pentru întreaga familie

Dacă optezi des pentru mesele pe bază de pește, optează pentru păstrăv. Acest tip de pește este extrem de ușor de preparat și mai ales gustos. În plus, carnea lui are o serie de beneficii ideale pentru organism.

Rețeta de păstrăv fraged la cuptor

Pentru 4 parții ai nevoie de :

-4 păstrăvi medii;

-o lingură ulei de măsline;

-morcov;

-cartof sau orice alte legume preferi;

-câteva felii de lămâie;

Curăță legumele, taie-le și așează-le într-o tavă. Peste acestea, așează păstrăvii condimentați cu sare, piper. Adaugă alături feliile lămâie. Cu ajutorul unei pensule de bucătărie unge cu ulei peștii pe partea care rămâne la exterior.

Acoperă tava cu folie de aluminiu și pune totul la cuptor la 190 de grade. De preferat este să gătești acest păstrăv la o temperatură mică. Astfel, vei avea la final un preparat fraged. După 40 de minute, înlătură folia de aluminiu și mai lasă preparatul la cuptor pentru 15 minute. În acest fel, peștele va prinde o crustă delicioasă deasupra.

Dacă preferi alături de păstrăv o altă garnitură decât legumele simple tăiate poți opta pentru piureuri de cartofi, mazăre sau chiar țelină.Preparatul este ideal de oferit chiar și celor mici. Trebuie însă să acorzi o deosebită atenție modului în care scoți oasele peștelui. În cazul păstrăvului, eviscerarea se face extrem de ușor.

Beneficii păstrăv

Pe lângă alte specii de pești precum tonul, somonul sau heringul, un păstrăv are un conținut bogat de acizi grași. Vorbim despre Omega 3 care poate ajuta la reducerea colesterolului din organism. Mai exact, acesta este responsabil cu îngroșarea sângelui. Omega 3 are un efect dovedit în împiedicarea producerii accidentelor vasculare.

Pentru ca efectele consumului de pește să fie cele dorite este ideal ca pregătirea lui să fie la abur sau la cuptor. Deși peștele prăjit este extrem de delicios, nu aceasta este cea nai sănătoasă variantă a lui de a fi consumat.

 

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.