Descoperă una dintre cele mai delicioase rețete de paste.

Pastele sunt un aliment de bază care se află mereu în cămara noastră. Sunt delicioase, sățioase și se prepară rapid. Desigur, pot fi preparate într-o mie de moduri diferite, dar toate depind de un singur pas esențial: gătitul. Și nu, nu este întotdeauna floare la ureche! O combinație de neglijență și câteva greșeli pot face ca pastele dumneavoastră să fie făinoase, lipicioase și neplăcute la gust.

De exemplu, să gătești pastele fără să le fierbi în apă ar fi aproape de neimaginat, nu-i așa? Și totuși, este la fel de bună, dacă nu chiar mai bună, decât cea cu care sunteți obișnuiți.Descoperiți această metodă de preparare rar întâlnită.

Gătește-ți pastele în propriul sos!

Iată ceva ce facem cu toții în mod mecanic: atunci când vrem să gătim spaghetele, le aruncăm într-o oală mare cu apă clocotită cu sare. Pentru ca pastele să nu se lipească, se recomandă chiar să se adauge suficientă apă, deoarece acestea se dilată în timpul gătitului.

După aproximativ zece minute, pastele sunt fierte și se scurg. Cu toate acestea, există o altă metodă de gătit pe care ar trebui să o încercați. Datorită amidonului pe care îl conțin și îl eliberează, este posibil să le gătim într-un mod diferit.

Sursa: Social media

De ce să irosiți multă apă sau să folosiți diverse ustensile când puteți găti pastele în mod inteligent într-o singură oală? Desigur, dacă preferați să o mâncați „simplă”, doar cu un strop de ulei de măsline sau unt, metoda clasică este inevitabilă. Dar cum majoritatea rețetelor de paste sunt servite cu un sos de roșii , puteți profita de ocazie pentru a le găti direct cu sosul.

Pur și simplu diluați sosul în continuare cu puțină apă și adăugați pastele. Pe măsură ce se eliberează amidonul, sosul se va îngroșa în același timp. Și se pare că, , gătitul pastelor într-un sos de roșii sau de smântână oferă o aromă mult mai bună decât în cazul gătitului tradițional!

Cum se îngroașă un sos care este prea lichid?

Datorită amidonului conținut de paste, nu este necesar să îngroșăm cu făină un sos prea lichid. Mai ales că făina tinde să le facă mai păstoase. Pur și simplu amestecați sosul în mod regulat. Iar dacă, pe de altă parte, devine prea groasă, pentru ca pastele să nu devină prea moi, puteți adăuga puțină apă și reduceți focul. Se lasă să se gătească timp de 10-12 minute, amestecând bine pentru ca pastele să nu se lipească de tigaie.

Sfat: în loc de făină, puteți adăuga puțin lapte pentru a îngroșa sosul în mod natural. De asemenea, poate fi folosit ca bază pentru un sos de smântână. Trebuie doar să gătești la foc mic și să amesteci frecvent pentru ca laptele să nu se ardă.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.