Cu siguranță, după cele trei zile de Paște, frigiderele tuturor sunt pline încă de mâncare.

Gospodinele care nu vor să arunce mâncarea pot găsi numeroase variante prin care să le integreze în alte preparate. Mezeluri, brânzeturi sau legume, toate pot fi baza unor sosuri delicioase de paste. Nu doar că te vor ajuta să realizezi un meniu gustos ci și să explorezi din plin aromele.

Paste cu brânzeturi de la masa de Paște

În mod cert p porție bună de paste este binevenită după numeroasele  fripturi și sarmale. Nici nu este nevoie să te aprovizionezi pentru a le realiza. Cu siguranță ți-au rămas măcar câteva brânzeturi de pe platourile cu aperitive. Acestea pot fi folosite în pregătirea unui sos delicios. Pune smântâna lichida la foc mic, peste care adaugă brânzeturile tăiate mărunt. Amestecă in mod constant pentru o compoziție omogenă.

În mai puțin de 15 minute te poți bucura de sosul delicios. Pune pastele la fiert și amestecă-le după ce le-ai scurs cu sosul de brânză. După preferințe poți opta si pentru alte arome, ierburi de Provence de exemplu.

Cu sos roșu și cârnăciori

Cârnăciorii din această rețetă pot fi înlocuiți cu succes cu șuncă sau prosciutto. Pune la călit o ceapă, peste care adaugă 150 ml de suc de roșii. Toacă mărunt cărnâciorii/prosciutto sau șunca și adaugă-le peste ceapă. Călește totul la foc mic.

Separat, fierbe pastele și după ce le-ai scurs, adaugă-le peste sosul de paste. După gust, poți pune și frunze de busuioc verde. De asemenea, poți adăuga orice altă aromă preferată.

Totodată, verdețurile de la masa de Paște pot constitui o bază excelentă pentru pesto. Pasate și amestecate cu ulei de măsline, acestea sunt ideale pentru paste.

Mai mult, deliciosul sos pesto poate fi păstrat la frigider o perioadă îndelungată.

De asemenea cu legumele rămase poți pregăti un sos pentru paste arrabiata.