Rețeta zilei | Pasta al Limone.

Rețeta zile de astăzi aduce în farfurie niște paste care te vor cuceri încă de la prima înghițitură. Pasta al Limone sau paste cu sos de lămâie este o rețetă pe care mulți o privesc cu scepticism, însă toată lumea lasă garda jos atunci când descoperă gustul fresh și delicat al acestui preparat. Rețeta este una simplă, gata imediat, iar rezultatul unul spectaculos.

Pastele cu sos de lămâie sunt un preparat ce cucerește prin simplitate și gust desăvârșit. Este o rețetă fresh, ce asigură un prânz sau o cină delicioasă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar rezultatul te va da pe spate. Pastele preferate se răsfață într-un sos ușor, cu un gust inedit, care te va surprinde.

Rețeta zilei | Pasta al Limone. Pastele tale preferat îmbrăcate într-un sos fin și fresh
e-retete.ro

Ingrediente

  • 250 gr paste cu ou (preferabil fettuccinne, linguine sau spaghetti subțiri)
  • 45 gr unt (80% grăsime)
  • 30 gr parmezan răzuit
  • coaja de la 1/2 lămâie medie
  • sucul de la 1/2 lămâie medie (mai precis 30 ml)
  • zahar (opțional)
  • 1/4 legătura pătrunjel
  • sare, piper negru

Mod de preparare

Pentru început ne vom ocupa de paste. Așa că într-o oală mare se pune apa la fiert. Se adaugă sare, până când apa este la fel de sărată ca apa mării. Când apa fierbe se adaugă pastele și se lasă pe foc conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Timpul de fierbere diferă în funcție de tipul de paste folosit.

Cât timp pastele sunt la fiert ne vom ocupa de baza sosului de lămâie. Se răzuiește coaja de la jumătate de lămâie și se stoarce sucul de la altă jumătate. În cazul în care sucul este prea acru și face gura pungă puteți să adăugați zahăr. Atenție, nu trebuie să fie dulce precum o limonadă, dar nici foarte acru. În continuare pregătiți și restul ingredientelor pentru a le avea aproape: cântăriți untul, răzuiți parmezanul și tocați pătrunjelul.

Se așează pe foc o tigaie largă și se lasă la încins. Când tigaia s-a încins puneți pastele și 75 ml din apa în care au fiert. Se adaugă bucățelele de unt și coaja de la lămâie. Se amestecă cu două linguri până când untul este topit, iar pastele au devenit lucioase. În acest timp adăugați și piperul. Ulterior se adaugă și parmezanul și pătrunjelul și se amestecă. În cazul în care pastele par prea uscate mai adăugați din apa în care au fiert. La final se adaugă și sucul de lămâie, se amestecă și se mai lasă câteva secunde pe foc. Stropiți pastele cu puțin ulei de măsline și totul este gata.

Poftă bună!

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.