Rețeta de papricaș de pui provine din zona Ardealului. Deși este considerat un preparat unguresc, acest tip de mâncare era pregătit aproape sub aceeași formă inclusiv de români. Deseori papricașul este confundat cu gulașul, însă cele două mâncăruri sunt total diferite.

Pentru a pregăti acest fel de mâncare ai nevoie de câteva ingrediente simple.

Rețeta de papricaș de pui

-400 grame carne de pui ( pulpe, aripi, piept, în funcție de preferințe)

-2 cepe mici;

-4 roșii;

-200 ml suc de roșii;

-2 ouă;

-făină;

-sare, piper;

-pătrunjel verde.

Pentru acest preparat ar fi ideal să folosești carne de pui de țară. Gustul va fi cu siguranță unul net superior celui al cărnii din comerț.

Curăță cepele și taie-le mărunt. Pune-le la călit într-o lingură de ulei. Când acestea devin aproape transparente adaugă peste ele carnea tăiată bucățele, după ce ai spălat-o în prealabil in câteva ape. Lasă totul preț de 5 minute la foc mic, astfel încât carnea să se înmoaie puțin. Peste toate acestea toarnă după cele 5 minute roșiile tăiate în cuburi mici. Opțional, roșiile pot fi decojite dacă preferi această variantă.

Adaugă sucul de roșii, sarea, piperul și un pahar cu apă,(aproximativ 200). Pune capacul peste oală și lasă totul la fiert. Focul trebuie să rămână mic, astfel gusturile se vor întrepătrunde.

După 50 de minute, o oră, carnea ar trebui să fie deja fiartă. Verifică acest lucru de câteva ori. Dacă totul este fiert, nu îți. rămâne decât să prepari delicioasele găluște.

Cum prepari găluștele pentru papricaș

Găluștele pentru papricaș diferă de cele pregătite pentru supe. Acestea au la bază oul și făina, nu grișul. Procesul este însă aproape la fel. Pentru că sunt realizate din făină și nu din griș, găluștele din papricaș nu vor avea o consistență la fel de pufoasă. Totuși sunt absolut delicioase, iar de acest lucru te vei convinge.

Sparge oul și bate gălbenușul și albușul ca pentru omletă. Toarnă peste acesta 3 linguri de făină „în ploaie”. Amestecă energic și gata! Ai Ingredientele de bază pentru găluște delicioase. Formează cu ajutorul linguriței găluște pe care le așezi în oala cu papricaș rând pe rând. La final, presară deasupra pătrunjelul tocat. Totul este gata pentru servire!