Dacă ai poftă de ceva dulce și nu știi ce să alegi, avem soluția: panna cotta de vanilie cu căpșuni și sirop de busuioc.

Este desertul perfect care îți va surprinde și îți va răsfăța papilele gustative. Este un dulce ușor, fără prea multe calorii, dar care îți va satisface repede pofta. Bonus, nici nu trebuie să petreci perea mult timp în bucătărie, este gata imediat.

Rețeta de panna cotta de vanilie cu căpșuni și sirop de busuioc este un foarte simplă, care poate să fie executată de oricine. Nu necesită talente de cofetar și nici nu i-a mult timp pentru a o prepara. Iar rezultatul te va cucerii de la prima înghițitură. Este un desert elegant, cu o explozie de gusturi și o savoare aparte.

Rețeta zilei | Panna cotta de vanilie cu căpșuni și sirop de busuioc, desertul care îți va bucura papile gustative
e-retete.ro

Ingrediente

150 ml lapte

200 ml smântâna pentru frișcă (35%)

150 gr iaurt grecesc

1 păstaie de vanilie (sau 1 linguriță pastă de vanilie)

5 gr gelatina granulata (incoloră)

40 gr zahar

8-12 căpșuni proaspete

Sirop de busuioc

100 gr zahăr

100 ml apă

5 gr frunze busuioc (frunzele de la 3 fire)

Mod de preparare

Înainte de a începe totul trebuie să ne ocupăm de gelatină. Aceasta se pune într-un vas și se toarnă peste 50 ml de lapte. Se lasă așa până când pregătim restul. Mai apoi într-o cratiță se pune zahărul, smântâna și laptele rămas. Toate acestea se pun pe foc, până când zahărul se topește, compoziția nu trebuie să fiarbă.

Întreg amestecul se toarnă peste gelatină și se amestecă timp de un minut, pentru a se dizolva și gelatina. Mai apoi în compoziție se adaugă vanilia. Totul se lasă la răcit și se mai mestecă ocazional. Când compoziția ajunge să fie călduță se adaugă și iaurtul. Totul se bate bine cu telul, până la omogenizare. Întreg amestecul se lasă la odihnit timp de 15 minute, însă mai amestecați ușor ocazional. După ce compoziția s-a odihnit se toarnă în forme și se lasă la frigider minim 4 – 6 ore, pentru a se închega.

Pentru siropul de busuioc se pune zahărul la topit în apă, la foc mic. După ce s-a topit se mărește flacăra și se mai lasă pe aragaz 5 minute la fier. Apoi se lasă la răcit complet. Abia după ce s-a răcit se amestecă siropul cu busuiocul și se mixează câteva minute. Apoi se lasă la infuzat 10 minute. Când totul este gata se strecoară siropul printr-o sită.

După ce panna cotta s-a „odihnit” suficient în frigider se scoate din forme. Se așează pe o farfurie, iar deasupra se ornează cu felii de căpșuni. Peste se pun și două, trei linguri de sirop de busuioc și totul este gata de servire.

Poftă bună!