Acest preparat va fi cu siguranță preferat de întreaga familie

Mazărea are numeroase beneficii având un conținut extrem de bogat de vitamina K. Este indicată consumului atât în cazul adulților cât și al copiilor. Vitamina K are numeroase beneficii pentru sănătatea oaselor și a inimii. Astfel, este ideal să incluzi acest tip de legumă în alimentația ta.

Rețeta de mazăre cu pui și morcovi

Cea mai delicioasă mazăre cu pui și morcovi se prepară extrem de rapid. Cu siguranță acest preparat poate constitui un prânz sau chiar o cină delicioasă. O poți oferi chiar și bebelușilor mai mari de 7 luni, ca pe o masă extrem de sănătoasă și echilibrată în nutrienți.

Pentru a pregăti mazărea lui pui și morcovi ai nevoie de :

– 1 kg de mazăre;

-400 grame de piept de pui;

-3 morcovi;

-1 ceapă;

-1 lingura de ulei de măsline;

-sare, piper;

-pătrunjel verde.

Curăță și toacă ceapa mărunt. Procedează la fel cu morcovul însă alege să îl porționezi diferit. Morcovii trebuie să rămână mai mari în mâncarea de mazăre. Spală și taie în cubulețe potrivite pieptul de pui. Pentru un gust aparte este ideal să folosești puiul de țară. Nu doar pieptul este o variantă excelentă pentru mâncarea de mazăre. Poți folosi pulpele sau aripile cu același succes.

Pune la călit ceapa și morcovul alături de bucățile de carne. Amestecă în mod constant pentru a se asigura că acestea nu se vor lipi de oală.

După 10 minute, ar trebui ca totul să fie pregătit pentru a adăuga mazărea alături de apă. Dacă optezi pentru mazărea uscată, timpul de fierbere va fi în mod cert mai îndelungat.

Numeroase persoane folosesc însă mazărea din conservă. Fiind deja fiartă, mâncarea de mazăre va fi gata în mai puțin de o oră.

Poți folosi mazăre congelată pentru că și aceasta va fierbe mult mai rapid decât cea uscată.

Când preparatul este aproape gata, toacă pătrunjelul mărunt și presară-l deasupra.

 

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.