Dacă încerci această rețetă de gogoși cu siguranță o vei repeta!

Multe gospodine se feresc să prepare rețeta de gogoși din cauza faptului că aceasta pare complexă la prima vedere. Pentru gustul inconfundabil, dar mai ales pentru o porție de gogoși pufoase este necesar să ții cont de câteva secrete. Această variantă de pregătire a lor este rapidă, iar rezultatul final va fi unul impresionant pentru toți pofticioșii familiei tale.

Rețeta de gogoși pufoase cu ciocolată

Pentru a pregăti aceste gogoși delicioase ai nevoie de următoarele ingrediente:

-500 de făină albă;

-250 ml lapte;

-50 gr de unt;

-40 gr de zahăr;

-10 grame de drojdie;

-2 ouă;

-esență de vanilie/ coajă de lămâie rasă;

Pentru umplutură:

-o tabletă de ciocolată;

-3 linguri de frișcă lichidă.

Dacă vrei să obții cele mai pufoase gogoși, respectiv ca aluatul să crească bine, cerne în prealabil făina. Începe prin a dizolva drojdia cu zahărul în laptele călduț.Astfel, peste cele 500 de grame de făină, adaugă acest amestec. Ulterior, sparge ouăle si adaugă-le peste făină. Procedează la fel cu restul ingredientelor. Untul este necesar să fie topit înainte de a fi adăugat în compoziție.

Începe să amesteci toate Ingredientele până la omogenizare. După ce ai obținut o compoziție omogenă, este momentul să începi frământarea aluatului.

Social media

Este necesar să frămânți energic timp de douăzeci de minute. Inițial, aluatul va fi lipicios, însă odată ce se va activa rețeaua de gluten, acesta se va modela mult mai ușor. După cele 20-25 de minute lasă aluatul la crescut până când își dublează volumul.

Începe să formezi biluțe potrivite din aluat pe care sa le așezi rând pe rând pe bucăți de hârtie de copt. Lasă-le la crescut sub această formă pentru alte 30 de minute.

După acest proces te poți apuca de prăjirea gogoșilor. Asigură-te că ai suficient de mult ulei în oala/tigaia în care acestea se vor rumeni.

După ce ai scos gogoșile prăjite din ulei, așează-le în poziție verticală pentru umplere. Cu ajutorul unui poș de bucătărie le poți umple apoi cu ciocolată.

Pentru această umplutură topește o tabletă de ciocolată peste care adaugă 3 linguri de smântână pentru frișcă.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.