Ne aflăm de peste o săptămână în Postul Crăciunului, iar acest lucru este extrem de stresant pentru gospodine, în general, fiindcă trebuie să gătească ceva nou în fiecare zi. 

Românii se află de opt zile în Postul Crăciunului. Această perioadă reprezintă o misiune grea pentru gospodine, fiindcă trebuie să gătească mâncăruri, fără a folosi ingredientele care dau gust. Carnea este probabil alimentul pe care oamenii acceptă cu greu că nu au voie să îl consume. 

Pentru rețeta zilei de astăzi vă oferim o idee minunată, pentru a combate puțin „dorul” de carne: frigărui de post. 

Rețeta frigărui de post

Avem nevoie de următoarele ingrediente 

  1. O bucată de conopidă 
  2. Două bucăți de ceapă 
  3. Doi căței de usturoi 
  4. O bucată de ardei Kapia 
  5. 240 g năut 
  6. O legătură de pătrunjel 
  7. Trei linguri de pesmet 
  8. 0,5 linguriță zeamă de lămâie 
  9. O linguriță de boia de ardei 
  10. 0,6 linguriță mix semințe 
  11. O linguriță de Chimen 
  12. Sare 
  13. Ulei de măsline. 

Acum că ați pregătit toate ingredientele de care aveți nevoie, iată cum să preparați minunatele frigărui vegetariene, conform Lidl.ro.

În primul rând, pregătiți conopida. Mai exact, după ce o spălați, rupeți-o în bucățele mici. Ulterior, puneți bucățelele de conopidă într-o tavă, pe hârtie de copt. Stropiți conopida cu ulei de măsline apoi băgați-o în cuptor, timp de 20 de minute, la 160 de grade. 

Rețeta zilei | Frigărui de post, cu pesmet

Între timp, puneți ulei de măsline într-o tigaie, iar după ce s-a încins adăugați ceapa, usturoiul, ardeiul kapia, și amestecați ușor până când se înmoaie legumele, la foc mediu. Aveți grijă să nu le ardeți. 

Toate legumele pregătite le adăugați într-un blender și mai adăugați năutul spălat și curățat, pătrunjelul, pesmetul, zeama de lămâie, boiaua dulce, mixul de semințe, chimenul și sarea. Când ați obținut amestecul, formați cu mâinile frigăruile, pe care le puteți pune pe bețe de frigărui. Atenție, bețele trebuie să stea în apă înainte de a le folosi. 

Când ați terminat de făcut frigăruile, puneți-le pe o tavă e copt, ungeți-le cu ulei de măsline, apoi coaceți-le timp de 25 de minute, la o temperatură de 175 grade Celsius. Simplu, nu? 

Poftă bună!

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.