Rețeta zilei | Frigărui de creveți cu sos de mango

Propunerea pentru ziua de astăzi este o rețetă simplă, slab calorică și delicioasă. Frigăruile de creveți cu sos de mango sunt alegerea ideală pentru cei care își doresc o cină ușoară, dar și gustoasă. Preparatul este unul light, cu puține calorii și un gust ce te va da pe spate. Aroma firavă a creveților se combină perfect cu parfumul sosului de mango și împreună fac din acest preparat unul pe care îl vei ține minte.

Rețeta de frigărui de creveți cu sos de mango este una ușoară, care nu necesită talente înnăscute de bucătar. Timpul petrecut în bucătărie este minim, iar rezultatul te va surprinde. Preparatul este varianta ideală pentru o cină târzie și cu siguranță o să vrei și a doua porție. Este suficientă o înghițitură, iar savoarea și aromele perfect combinate te vor da pe spate.

Ingrediente

  • 30 creveți (650 gr necurățați)
  • 2 linguri sos Sriracha
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță miere (sau zahăr)
  • 5 fire pătrunjel
  • sare, piper negru

Sos de mango

  • 1/2 mango mare (bine copt)
  • 1/2 lime
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare, piper negru
Rețeta zilei | Frigărui de creveți cu sos de mango. Combinația perfectă pentru o cină delicioasă, cu puține calorii
e-retete.ro

Mod de preparare

Pentru început ne vom ocupa de creveți. Aceștia se curăță și se clătesc sub un jet de apă rece. Apoi se usucă bine cu șervețele. Pentru creveți avem nevoie și de o marinadă care să le dea un plus de savoare. Așa că într-un bol se mestecă sosul Sriracha, usturoiul strivit, uleiul și mierea. Toată această combinație se toarnă peste creveți, se adaugă pătrunjelul tocat, sare și piper și se amestecă bine. Indicat este să lăsați creveții la marinat câteva ora la frigider, dacă nu măcar 40 de minute la temperatura camerei.

Chiar înainte de a ne întoarce la creveți trebuie să ne ocupăm și de sosul de mango. În robotul de bucătărie se pune jumătate din pulpa de la mango, coaja de la jumătate de lime, sucul de la 1/2 lime (2 linguri suc), uleiul, puțină sare și piper negru. Totul se mixează bine până se obține o cremă fină.

Acum ne întoarcem la creveți. Aceștia se înșiră câte cinci pe o frigăruie. Apoi încingem grătarul sau tigaia grill și lăsăm pe foc 5 minute. După ce s-a încins bine punem frigăruile fără a le înghesui. Se lasă la prăjit pe ambele părți. Timp de două minute pe fiecare parte. Când creveții s-au prăjit se așează pe farfurie, se acompaniază cu sosul de mango și totul este gata.

Poftă bună!

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.