Când auzi tartă îți vin în minte rețete dulci și aromate pe care le făcea bunica, nu-i așa? De data aceasta este puțin diferit. Rețeta de mai jos este un aperitiv sărat, dar gustos și foarte sățios. 

Tarta cu somon și broccoli este perfectă dacă vrei să îți răsfeți familia sau musafirii care vor veni la tine. Cu siguranță, vei primi doar laude pentru ea. Prepararea este simplă, dar vei aștepta după coacere. La final, când totul este gata, vei savura ceva delicios făcut cu mâinile tale. Chiar și piticii îți vor mulțumi pentru ceea ce ai gătit.

Ingrediente

Pentru aluat

  • 250 g făină integrală
  • 60 g unt
  • 1 gălbenuș
  • 120 ml apă rece
  • 5 g sare

Pentru umplutură

  • 5 ouă + albușul rămas
  • 200 g smântână
  • 150 g cașcaval
  •  sare și piper
  • 100 g praz
  • 300 g somon
  • 150 g broccoli

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Elena Popa | Content Creator | Food Blogger (@dordebun)

Mod de preparare

Întru un bol mare se amestecă toate ingredientele pentru a lua până se obține un aluat neted.  Se va pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

După ce trece timpul, aluatul se scoate de la rece, se întinde și se pune în tavă. Se înceapă cu o furculiță de câteva ori pentru ca aerul să iasă și se coace în cuptorul preîncălzit timp de 10-15 minute la 190 de grade Celsius.

Cât timp este la copt în pregătim umplutura.  Astfel vom amesteca ouăle smântâna cașcavalul și se asezonează cu sare și piper.

 Se scoate tava cu crustă din cuptor, se adaugă prazul sotat în puțin ulei, somonul (crud sau gătit în funcție de preferințe) și se toarnă compoziția. Deasupra adăugăm și bucățile de broccoli. 

Băgăm din nou la copt pentru 25-30 de minute la 190 de grade Celsius. Verificăm când se rumenește, iar atunci este gata. Se lasă la răcit, apoi se poate consuma fiindcă gustul va fi demențial.