Supele sunt la mare căutare și, dacă nu știi ce să mai gătești, rețeta de mai jos este perfectă. O supă cremă din roșii este un adevărat deliciu, fiind perfectă pentru o masă de prânz. 

Rețetele pentru supă sunt destul de versatile și se pot face din multe legume, în general, tot ce ai prin debara și nu ai vrea să arunci. Nu ai nevoie de timp prea mult, în schimb, coacerea lor va dura aproape o oră. În acest timp poți face ce îți dorești și nici nu îți vei da seama de rapid se prepară totul.

Ingrediente

  • 4-5 roșii mari
  • 2 ardei kapia mari
  • 5-6 căței de usturoi (sau mai mulți)
  • 1 ceapă medie
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 8-10 frunze de busuioc proaspăt
  • sare și piper după gust
  • 1 linguriță de zahar

Mod de preparare

Legumele se spală, curăță și se taie în câteva bucăți. Ele se vor așeza pe o tavă acoperită cu foaie de copt. Se pune o lingură de ulei de măsline peste legume și se condimentează cu sare și piper după gust. Se amesteca pentru ca totul să fie asezonat.

Tava se bagă la cuptorul preîncălzit la 280 de grade Celsius pentru aproximativ 50-55 de minute. Când ar trebui să fie gata, legumele vor fi moi și bune de pasat.

Toate legumele din tavă se pun într-un blender alături de zeama pe care au lăsat-o. Se adaugă și busuiocul și se blendează până ce vor deveni o pastă cremoasă și fină.

Conținutul din blender se toarnă într-o oală, se adaugă o linguriță de zahăr și se amestecă. Zahărul reglează aciditatea de la roșii și vor fi mult mai bune de consumat. Se mai asezonează cu sare și piper, după gustul fiecăruia. La servire se poate folosi și smântână, pentru ca supa să fie și mai cremoasă.