Fără doar și poate, cartofii prăjiți se află pe lista de preferințe a multora dintre români.

Cu toate acestea, știi care este trucul pentru a obține cartofi prăjiți mai gustoși? Cum îi faci crocanți la exterior și moi și fragezi în interior? Descoperă secretul!

Cum faci cartofi prăjiți gustoși și crocanți acasă?

În primul rând, să vorbim despre tigaia pe care o folosiți pentru a prăji cartofii. Cei mai experimentați bucătari menționează că o tigaie din fontă este cea mai potrivită pentru a găti acest fel de mâncare, precum și tigaia antiaderentă care funcționează la fel de bine.

Cu toate acestea, important este ca tigaia să aibă un capac. În acest fel, aburul și căldura vor fi păstrate în interiorul cratiței. De asemenea, aveți grijă să alegeți cartofii potriviți pentru prăjire.

Sursa: Social media

Nu folosiți unt atunci când prăjiți cartofii. Untul nu va ajuta deloc în procesul de gătire pentru a obține cartofi prăjiți crocanți. Dacă doriți să preparați cartofi gustoși, se recomandă să folosiți o cantitate mică de ulei de măsline, amestecat cu ulei de floarea-soarelui (3 linguri de ulei de măsline într-un sfert de litru de ulei de floarea-soarelui).

Înainte de a  pune cartofii în ulei, lăsați-i să se înmoaie în apă rece timp de câteva minute. Apoi se usucă cu prosoape de hârtie. Dacă faceți acest lucru, vor fi crocanți la exterior și moi în interior. Țineți cont de acest sfat!

Rețetă pentru cartofi prăjiți perfecți

Luați o tigaie antiaderentă și umpleți-o cu o cantitate suficientă de ulei.

Se încinge uleiul și se scufundă cartofii bine uscați în el.

Prăjiți cartofii timp de 5 minute și apoi scurgeți-i.

Scurgeți cartofii prăjiți pe prosoape de hârtie, atunci când considerați că au căpătat aspectul dorit.

Se condimentează ușor cu sare și se servesc cartofii prăjiți fierbinți.

În general, puteți folosi orice fel de condimente pentru cartofi prăjiți (pătrunjel, usturoi, turmeric sau paprika). Puteți chiar să amestecați mai multe dintre ele. Trebuie doar să aveți grijă să le adăugați la momentul potrivit. Condimentele uscate, de exemplu, se vor arde foarte ușor dacă le adăugați la începutul procesului de gătit.