Dacă ai poftă de un desert delicios, preparat în casă, dar nu știi ce să alegi, venim cu soluția perfectă.

O tartă apetisantă cu mere și cremă de migdale. Este alegerea perfectă pentru ca toate papilele gustative se fie în extaz. Acest desert se prepară repede, iar rezultatul este senzațional.

Rețeta de tartă cu mere și cremă de migdale nu este una complicată. Ai nevoie doar de ingredientele potrivite și puțină atenție. După câteva minute petrecute în bucătărie te vei alege cu un desert pe care toată lumea o să îl adore. Aromele se combină perfect, iar gustul desăvârșit va transforma acest desert în unul din preferatele tale.

Rețeta zilei | Cum prepari cea mai delicioasă tartă cu mere și cremă de migdale
e-retete.ro

(CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei – rulouri cu vanilie. Dulcele perfect cu ajutorul căruia să îi impresionezi pe toți de la masă

Ingrediente

Crema de migdale

55 gr migdale fără coaja măcinate mărunt

55 gr zahar pudră

55 gr unt la temperatura camerei

1/4 baton vanilie (sau 1/4 linguriță pastă de vanilie)

1 lingură brandy de mere

10 gr faină albă

1 ou

Umplutura de mere

3 mere Golden

40 gr unt

40 gr zahar (folosiți un plic de zahar vanilat)

50 ml brandy de mere

Mod de preparare

Pentru început se decupează trei discuri de aproximativ 14 cm diametru din aluatul foietaj. Aluatul trebuie înțepat cu furculița peste tot, iar mai apoi se lasă la frigider. Pasul următor este crema de migdale. Pentru aceast se bat cu mixerul untul, zahărul pudră și miezul de vanilie. Totul se amestecă timp de trei minute, până se obține o compoziție cremoasă. Ulterior, se adaugă în fir subțire oul bătut, mixând încontinuu. Mai apoi adăugați brandy și apoi migdalele măcinate. Totul se mai mixează puțin, iar la final se adaugă și făina. Rezultatul este o crema de migdale groasa, care stă pe lingură.

Pentru umplutură se curăță merele de coajă și li se socate cotorul. Merele trebuie mai apoi feliate. Într-o tigaie se topesc untul și zahărul și se adaugă feliile de mere. Totul se sotează, amestecând des, până când merele se înmoaie. Apoi se adaugă brandy-ul și se fierbe la foc mic, până sosul din tigaie arată ca un sirop. Când totul este gata se scot merele pe o farfurie, lăsând în tigaie sosul.

Mai apoi aluatul se așeză pe o hârtie de copt. Marginea fiecărui disc de aluat se rulează în interior și se presează de jur împrejur cu dinții unei furculițe. În mijloc se pune 1/3 din crema de migdale și se întinde pe toată suprafața. Deasupra se așează feliile de mere. Totul  merge la cuptor la 190 de grade, timp de 20-25 minute. La final tartele se scot din cuptor și se ung cu sosul din tigaie. Se pot servi așa cum sunt sau alături de o cupă de înghețată.

Poftă bună!