Această rețetă de cheesecake cu dovleac este ușoară și are cantitatea potrivită de aromă de dovleac.

Are exact ca un cheesecake care s-a încrucișat cu o plăcintă cu dovleac. Cel mai bun din ambele lumi. Singurul lucru dificil la acest cheesecake este să aștepți să se răcească pentru a-l putea mânca!

Acest cheesecake cu dovleac este delicios în sine. Dar este pur și simplu impresionant atunci când adăugați puțin din acel sos de caramel și frișcă infuzată cu rom. Acesta este desertul perfect de sărbători. Este inspirat de toamnă, îți face casa să miroasă incredibil și îi va face pe oaspeții tăi să fredoneze de încântare.

Crusta de cheesecake cu dovleac

Pixabay

1 1/2 cană firimituri de biscuiți.

6 linguri (3/4 baton) unt topit, nesarat.

1 lingură zahăr.

1/2 linguriță scoțișoară.

Umplutură de cheesecake cu dovleac

3 pachete (8 uncii fiecare) de cremă de brânză, la temperatura camerei.

1 1/2 cană (aproximativ 9 oz în greutate) zahăr brun deschis la pachet.

15 oz amestec de plăcintă de dovleac conservat (folosește jumătate din cutia de 30 oz).

4 ouă mari.

1/4 cană smântână.

2 linguri de făină universală *măsurată corect.

2 linguri de condimente pentru plăcintă de dovleac (sau fă-ți singur).

1/4 linguriță sare.

1 lingură extract de vanilie.

Toppinguri opționale pentru cheesecake cu dovleac

1 cană de smântână rece bătută cu 1.

lingură zahăr și 1/2 linguriță rom sau vanilie.

Plăcintă cu dovleac condimentează până la praf.

Nuci pecan prăjite.

Sos de caramele – această rețetă de 8 minute vă va zgudui.

Rețetă de cheesecake cu dovleac

Preîncălziți cuptorul la 350˚F.

1. Bateți biscuiții într-un robot de bucătărie până se formează firimituri fine.

2. Într-un castron mediu, amestecați 1 1/2 cană de firimituri de biscuiți Graham, 1 lingură de zahăr, 1/2 linguriță de scorțișoară și 6 linguri de unt topit. Transferați într-o tigaie arcuită de 9 inci cu pereți înalți de 3 inchi și folosiți o lingură mare pentru a presa firimiturile în fundul tigaii cu arc și mergând aproximativ 1/2 inci în sus pe părțile laterale ale tigaii. Coaceți la 350˚F timp de 8 minute. Scoateți din cuptor și răciți la temperatura camerei.

Cum se prepară umplutura de cheesecake cu dovleac

Preîncălziți cuptorul la 350˚F.

1. În bolul mixerului cu atașamentul cu palete, bate cele 3 pachete de cremă de brânză moale și 1 1/2 cană de zahăr brun la viteză medie până devin ușor și pufos și fără cocoloașe (5 min), răzuind bolul o dată pentru asigurați-vă că nu aveți bucăți de cremă de brânză. Sfat: zahărul brun este considerat „ambalat” atunci când își menține forma pe măsură ce iese din paharul de măsurat.

2. Într-un castron separat, folosind un tel, amestecați 15 oz amestec de plăcintă cu dovleac, 4 ouă mari, 1/4 cană smântână, 2 linguri făină, 2 linguri condimente pentru plăcintă cu dovleac, 1/4 linguriță sare și 1 lingură extract de vanilie . Se amestecă până se combină bine. Adăugați acest amestec în umplutura de cheesecake și continuați să amestecați la viteză mică până când se combină bine, răzuind vasul după cum este necesar.

3. Transferați umplutura în crusta pre-coaptă și coaceți pe grătarul din mijloc la 350˚F timp de 1 oră. Opriți focul, deschideți ușor ușa cuptorului cu o lingură de lemn și lăsați cheesecake-ul să stea la cuptor încă 45 de minute. Apoi scoateți din cuptor și lăsați să se răcească la temperatura camerei înainte de a acoperi cu folie de plastic și de a da la frigider. Serviți când este complet răcit (cel puțin 4 ore la frigider sau peste noapte)

4. Înainte de servire, scoateți cu grijă cheesecake-ul din tava elastică, trecând un cuțit tocit de-a lungul părților laterale ale cheesecake-ului pentru a se elibera din forma elastică. Adăugați toppingurile dorite (vezi lista de mai sus) și serviți.