Spune la revedere conservelor și hai să faci o supă proaspătă.

Folosim un set diferit de conserve (roșii conservate) pentru a face o supă mult mai aromată! Această rețetă are ca rezultat o supă cremoasă, netedă și bogată. Se prepară în aproximativ 20 de minute! Faceți câteva sandvișuri cu brânză la grătar ca și garnitură și cina este gata!

Ingrediente

Pixabay

2 linguri de unt nesărat.

2 linguri ulei de masline extravirgin.

1 ceapă medie, feliată foarte subțire.

3 căței de usturoi, zdrobiți.

5 căni de roșii întregi conservate în sucul lor.

1 cană apă.

2/3 cană smântână groasă.

1 lingură zahăr.

1/4 linguriță de ardei rosu măcinat.

1/4 linguriță de semințe de țelină.

1/4 linguriță oregano uscat.

Sare și piper proaspăt măcinat.

Pasul 1

Într-o cratiță mare, topește 1 lingură de unt în 1 lingură de ulei de măsline. Adăugați ceapa tăiată felii și usturoiul zdrobit și gătiți la foc moderat, amestecând din când în când, până se înmoaie, aproximativ 5 minute.

Adăugați roșiile și sucul acestora, apa, smântâna groasă, zahărul, ardeiul roșu măcinat, semințele de țelină și oregano. Iar apoi, asezonați cu sare și piper. Aduceți supa la fierbere la foc mare, rupând roșiile cu dosul unei linguri. Reduceți focul la moderat și fierbeți timp de 10 minute.

Pasul 2

Între timp, într-o tigaie mică, gătiți 1 lingură de unt rămasă la foc moderat până când începe să se rumenească, aproximativ 1 minut. Răzuiți untul rumenit într-un castron mediu. Adăugați uleiul de măsline în tigaie. Adăugați pâinea tăiată cubulețe și gătiți la foc moderat. Amestecați din când în când, până se rumenește ușor, aproximativ 6 minute. Transferați pâinea în untul rumenit și amestecați bine.

Pasul 2

Lucrând în loturi, transferați supa de roșii într-un blender și pasați-o până la omogenizare. Întoarceți supa într-o oală curată și încălziți supa dacă este necesar. Asezonați supa cu sare și piper (puteți adăuga și busuioc proaspăt. Se pune supa în boluri și se servește cu crutoane. Ca și garnitură puteți opta chiar și pentru paine cu cașcaval.