Pastele cu ragu de vită au un gust incredibil.

Și din fericire, le poți avea pe masă în mai puțin de 2 ore. Făcut cu carne de vită măcinată, roșii, vin roșu, morcovi, țelină, rozmarin, usturoi și ceapă, este consistent, sățios și atât de satisfăcător.

Cu toții ar trebui să putem crea mâncăruri delicioase folosind ingrediente proaspete și sănătoase, în timp ce petrecem mai puțin timp în bucătărie. Această rețetă rapidă și ușoară de paste cu ragu de vită oferă o cină cu adevărat satisfăcătoare, făcută cu ingrediente de cămară de zi cu zi.– Brigit Binns

Diferența între ragu și bolognese

Pixabay

Bolognese este un tip de ragu, tipic regiunii Bologna, unde acest sos este folosit în mod obișnuit pe pastele plate, cum ar fi tagliatelle, și pentru a pregăti lasagna. Un sos gătit lent, pe bază de carne, care folosește soffritto (ceapă tocată, morcov și țelină) și carne de vită tocată. Se adaugă vin alb, lapte și roșii pentru a face un sos gros și bogat. În afara Italiei, a devenit un sos standard pentru spaghete și ocazional lasagna.

INGREDIENTE

6 linguri ulei de măsline.

1 ceapă galbenă mică (4 oz) tocată mărunt.

3 căței mari de usturoi tocați.

1 (3 oz) morcov tocat fin.

1 tulpină de țelină tocată mărunt.

1 linguriță rozmarin proaspăt tocat.

3/4 kg carne de vită.

1/2 cană vin roșu sec.

3 linguri de pastă de tomate cumpărată din magazin sau de casă.

2 1/2 căni de roșii întregi la conservă tocate, suc rezervat

Sare cușer și piper proaspăt măcinat.

Penne sau rigatoni.

Faceți ragu

Într-o tigaie mare și adâncă sau un cuptor olandez la foc mediu-mic, uleiul cald. Adăugați ceapa, usturoiul, morcovul, țelina și rozmarinul și gătiți, amestecând des, până când legumele se înmoaie, aproximativ 8 minute. Adăugați 1 până la 2 linguri de apă dacă este necesar pentru a nu se rumeni legumele.

Adăugați carnea de vită și gătiți-o, rupând-o cu o lingură de lemn, până se rumenește, 8 până la 10 minute. Adăugați vin și pasta de roșii. Gatiti, amestecand ocazional, pana cand vinul se evapora usor, 3 pana la 8 minute. Adăugați roșiile, sucul de roșii, 1 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper și amestecați.

Reduceți focul la mic, acoperiți parțial și gătiți, amestecând ocazional, până când ragu este gros și aromat, aproximativ 1 oră.

Gătiți pastele

Chiar înainte ca sosul să fie gata, aduceți o oală mare cu apă la fiert. Se adauga 2 linguri sare si pastele. Gatiti, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi, pana al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Scurgeți și adăugați în sos, amestecând pentru a se combina. Se încălzește scurt la foc mic pentru a se amesteca aromele. Se condimentează după gust cu sare și piper și se serveste.