Chiar și un începător poate să facă această rețetă

Ai chef de mâncare mexicană? Nu este nimic mai bun decât un burrito, de modă veche!

Acest fel de mâncare clasic este îndrăgit în întreaga lume, împachetând toate cele mai bune părți ale bucătăriei mexicane într-un pachet mare și gustos. Te întrebi cum să faci un burrito acasă? Ghidul nostru suprem pentru burritos este aici pentru a vă ajuta cu tot ce trebuie să știți despre această mâncare mexicană emblematică.

Ce este un burrito?

Pixabay

Să începem cu elementele de bază: ce este mai exact un burrito? Un burrito este un tip de wrap mexican, de obicei o tortilla de făină. Care este umplută cu fasole prăjită și alte garnituri gustoase. Apoi, se închide și se servește fierbinte!

Frumusețea burrito-urilor este că le puteți personaliza după gustul dvs. Dar elementele esențiale sunt fasolea, proteinele (carne sau vegetariană) și salsa, toate învelite într-o tortilla de făină. Legumele, smântâna, guacamole, brânză și orez sunt, de asemenea, adăugate frecvent la amestec. Deși există multe dezbateri despre dacă orezul aparține cu adevărat unui burrito!

Ingrediente

2 linguri ulei de floarea soarelui.

1 ceapă, tocată mărunt.

4 căței de usturoi, tocați foarte mărunt.

1 lingură chimen măcinat.

1 lingură coriandru măcinat.

un praf mic de piper cayenne (mai mult daca il vrei mai picant).

1 linguriță oregano uscat.

500 g carne tocată de vită.

un praf de zahar tos auriu.

1 lingură oteț de vin sau oțet de cidru.

Cutie de 400 g roșii tocate.

Cutie de 400 g fasole neagră.

8 tortillas cu făină sau porumb.

500 g orez fiert sau orez mexican.

o selecție de felii de avocado sau guacamole, roșii mărunțite, smântână, salată verde mărunțită, ceapă roșie feliată, cheddar ras, chilli roșu feliat și jumătăți de lime, pentru a servi.

Metodă

PASUL 1

Încinge uleiul într-o tigaie mare – o caserolă este ideală. Prăjiți ceapa timp de 8 minute, apoi adăugați usturoiul, condimentele și oregano și gătiți timp de 1 minut. Se prăbușește peste tocată și sfârâie timp de 5 minute, amestecând, până se rumenește. Se amestecă zahărul și se lasă un minut, apoi se stropește cu oțet și se toarnă roșiile.

PASUL 2

Fierbeti 5 minute, apoi adaugati fasolea si apa din cutie. Se condimentează, se amestecă și se fierbe totul timp de 20 de minute până când carnea de vită este într-un sos gros. Sosul poate fi preparat cu până la 2 zile înainte, răcit și reîncălzit cu un strop de apă sau congelat timp de 6 luni.

PASUL 3

Pentru a face burritos, încălziți tortilla urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Puneți niște orez și sos de vită de-a lungul fiecărei tortille și împrăștiați-le peste toppingul ales. Îndoiți capete și rulați pentru a sigila. Asigurați-l împachetând cu folie dacă doriți. Mănâncă imediat.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.