Ești fan morcovi? O să-ți placă această rețetă.

Este luxos de cremoasă și plină de o aromă incredibilă de morcov prăjit. Această supă clasică de morcovi este o supă minunată de servit alături de salatele tale preferate de iarnă, sandvișurile și chiar intrările de sărbători. Deoarece morcovii se potrivesc bine cu atât de multe alte arome, este o supă versatilă de păstrat în repertoriul tău.

S-ar putea să fii plăcut surprins să afli că această supă cremoasă este de fapt făcută fără smântână. Este o supă ușoară și sănătoasă, ca să nu mai vorbim și de buget.

Ingrediente

Pixabay

3 linguri ulei de măsline.

2 cepe, tocate.

2 batoane de țelină, tocate.

1 ¼ kg morcov, feliat.

250 g de cartofi cu făină, tăiați cubulețe.

5 frunze de dafin (proaspete sau uscate).

500 g carton passata.

750 g roșii cherry.

2 cuburi de supă de legume.

1 lingură zahăr (tos sau granulat).

1 lingură oțet.

250 ml lapte integral.

PASUL 1

Puneți uleiul, ceapa și țelina în cea mai mare cratiță și gătiți ușor până se înmoaie. Adăugați morcovii și cartofii pentru câteva minute, apoi adăugați toate ingredientele rămase, în afară de lapte, cu 1 litru de apă. Aduceți la fiert. Acoperiți și fierbeți timp de 30 de minute, apoi descoperiți și fierbeți timp de 20-30 de minute.

PASUL 2

Pescuiți frunzele de dafin și amestecați supa cu un blender de mână. Adăugați laptele și câtă apă aveți nevoie. Se condimentează după gust, se încălzește și se servește cu chiflele cheesy hot cross (vezi „se potrivește cu”). Poate fi preparat și răcit cu până la 2 zile înainte – sau congelați timp de 1 lună, apoi reîncălziți ușor.

Un sfat pentru o supă mai dulce

Asigurați-vă că porniți legumele la foc mediu, astfel încât să nu se rumenească. Dacă ceapa se rumenește, poate adăuga câteva note ușor amare supei și poate învinge morcovii dulci. Dacă obțineți câteva bucăți de ceapă maro, nu ezitați să le scoateți înainte de a continua cu supa.