Reclamă
Reclamă

Ciorba rădăuțeană este o variantă gustoasă și ușor de pregătit a ciorbei tradiționale românești, cunoscută pentru savoarea sa. Această rețetă sănătoasă este potrivită pentru oricare bucătărie de casă.

Timp de preparare: 60 de minute

Ingrediente:

– 1 și 1/2 pui

– 3 morcovi

Reclamă

– 3 cepe

– 1 țelină medie

– sare

Pentru dres:

– 3 gălbenușuri

– 250 g smântână

Pentru servit:

– smântână

– ardei iute

Mod de preparare:

Ciorba rădăuțeană, asemănătoare cu ciorba de burtă la aspect, este, cu toate acestea, mult mai ușor de gătit și foarte delicioasă. Este o rețetă culinară sănătoasă, care poate fi preparată cu ușurință în orice bucătărie, dacă urmați pașii de mai jos. Descoperiți cum să pregătiți cea mai savuroasă ciorbă rădăuțeană!

1. Începeți prin a pregăti ciorba rădăuțeană. Carnea de pui porționată se pune la fiert în apă rece cu adăugare de sare, și se îndepărtează spuma ori de câte ori apare.

2. În timp ce carnea fierbe, curățați și tăiați legumele în bucăți mai mici. Apoi, adăugați-le în oala cu bucățele de pui după ce spuma dispare.

3. Lăsați totul să fiarbă până când carnea și legumele sunt gătite. Apoi, scoateți carnea și lăsați-o să se răcească puțin, iar legumele pot fi folosite pentru alte preparate culinare, iar zeama se strecoară.

4. Zeama strecurată se pune din nou în oală și se îmbunătățește cu smântâna amestecată cu gălbenușuri.

5. Aproape ați terminat de gătit ciorba rădăuțeană. Acum, tăiați carnea de pui în bucăți mici, subțiri, și adăugați-o în oală. Mai lăsați totul să fiarbă încă puțin.

Poftă bună!

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro