Dacă nu ai încercat până acum acest preparat, cu siguranță este momentul să o faci

Ciorba ardelenească de salată nu se regăsește des în meniurile restaurantelor, nici măcar în regiunea Ardealului. Deși nu este un preparat atât de popular, acest preparat este de-a dreptul foarte delicios. Dacă vrei să te bucuri de o porție în zilele friguroase de iarnă, această rețetă este ideală pentru a fi preparată rapid.

Ciorbă ardelenească de salată

Această rețetă de ciorbă este una dintre cele mai vechi din zona Ardealului. Poate fi preparată cu ușurință cu ingrediente simple, sănătoase. Trebuie să ai în vedere faptul că preparatul are câteva calorii în plus spre deosebire de o ciorbă clasică. Acest lucru se datorează ingredientelor precum slănina prăjită si smântâna cu ajutorul căreia se drege la final.

Pentru a prepara cea mai delicioasă ciorbă ardelenească de salată ai nevoie de :

-1 sau 2 salate verzi;

-6 ouă;

-50 grame slănină afumată;

-1 ceapă;

-usturoi după gust;

-1,5 litri de apă;

-sare;

-o lingură de oțet/lămâie;

-smântână sau iaurt.

-mărar.

 

Pentru început taie slănina fâșii pe care le prăjești chiar în oala în care vei prepara ciorba. Nu va fi nevoie să adaugi deloc ulei pentru că slănina conține suficientă grăsime. Lasă-le la rumeni preț de câteva minute pe ambele părți. Atunci când slănina devine aproape sticloasă la culoare este momentul să o scoți din oală. În grăsimea rezultată, pune ceapa la călit peste 1-2 minute. Separat, spală bine frunzele de salată.

Adaugă peste ceapa călită apa, alături de frunzele de salată si lasă totul la fiert.

Salata se înmoaie și fierbe destul de repede, astfel că întreg procesul va decurge destul de rapid. Lasă amestecul să clocotească preț de 15-20 de minute. Dacă salata este deja fiartă te poți ocupa de ultima parte a pregătirii ciorbei. Separat prepară o omletă din 5 ouă alături de slănina tăiata bucăți sau doar crestată, după preferințe. Toarnă omleta în oala cu ciorbă, iar peste aceasta adaugă mărarul tocat, și usturoiul mărunțit. Lasă totul la fiert încă 10 minute. Pe final, bate oul rămas, peste care adaugă smântâna sau iaurtul și amestecă până la omogenizare.

Toarnă amestecul în ciorbă după ce ai luat oala de pe foc. Ciorba ardelenească de salată se servește caldă.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.