Reclamă
Reclamă

Această rețetă de conopidă la cuptor cu boia afumată și ulei de măsline promite o explozie de arome și texturi într-un preparat la care folosești doar câteva ingrediente. Iată cum să faci un prânz sau o cină delicioasă, în câteva minute.

Ingrediente

  • 1 conopidă medie
  • 4 lingurițe de condiment cu boia afumată
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • Sare.

Rețeta zilei | Cină rapidă: Conopidă la cuptor

Instrucțiuni de preparare

  1. Pentru a începe, alegeți o conopidă de mărime medie și pregătiți-o pentru a fi desfăcută în buchețele mari. Veți dori să obțineți aproximativ 9-10 buchețele, cu un total de aproximativ 500 de grame. Dacă în centru rămân câteva buchețele mici, nu vă faceți griji, acestea sunt în regulă.
  2. Acum, puneți apă la fiert într-o oală și adăugați o generoasă cantitate de sare. Când apa începe să clocotească, adăugați buchețelele de conopidă. Opăriți-le doar timp de 3 minute, de la reluarea fierberii. După aceea, scurgeți conopida bine și lăsați-o câteva minute în sită pentru a se evaporate excesul de apă.
  3. Transferați conopida opărită într-un bol și adăugați uleiul de măsline. Apoi, încorporați condimentul cu boia afumată. Amestecați bine pentru a vă asigura că buchețelele sunt uniform acoperite și colorate. Dacă doriți o distribuție uniformă a condimentului, puteți să-l pudrați folosind o sită de ceai și apoi să amestecați ușor.
  4. Așezați buchețelele de conopidă într-o tavă de cuptor, asigurându-vă că sunt așezate la o distanță mică una de cealaltă.
  5. Porniți cuptorul la 220°C, cu căldură de sus-jos, și coaceți conopida timp de 20-25 de minute. Dacă doriți ca buchețelele mai mici să fie uniform coapte, puteți să le scoateți din cuptor după 10-15 minute.
  6. Conopida la cuptor este mai bună atunci când este servită imediat, fierbinte. Poate fi acompaniată perfect de couscous, pregătit prin înmuierea a 100 de grame de couscous în apă cu sare timp de 10 minute. Adăugați puțin ardei iute și 2 linguri de suc de lime pentru un plus de savoare.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro