Ne place să credem sau nu, cartoful este unul dintre alimentele de bază la români. Pregătit în fel și chip, acesta nu lipsește de pe mesele tuturor. Deși multe persoane se feresc să îl consume, convinse că acesta îngrașă, lucrurile nu ar sta deloc așa. Nutriționiștii sunt de cu totul altă părere despre aportul caloric al cartofului. Aceștia susțin că în primul rând contează modul de pregătire al lui. Evident, prăjiți în ulei devin o bombă calorică. În timp ce fierți sau pregătiți la cuptor, cartofii sunt chiar „safe”de consumat inclusiv în timpul dietelor de slăbit. Contează însă și cantitatea.

Rețeta de cartofi „zdrobiți” la cuptor serviți cu mujdei

Această rețetă de cartofi la cuptor a creat isterie pe rețelele de socializare. Se pregătesc foarte ușor, iar gustul lor este absolut delicios. Pentru a-i pregăti ai nevoie de câteva ingrediente simple:

  • 6-8 cartofi medii;
  • Parmezan/ cașcaval ras/ mozzarella;
  • Sare/piper;
  • Pătrunjel

Începe prin a spăla bine cartofii pe care îi vei păstra în coaja lor. Pentru a te asigura că sunt perfect curați îi poți spăla în câteva ape. După acest pas, pune-i la fiert într-o oală cu apă în care ai adăugat și un praf de sare. Lasă-i la fiert preț de 15 minute, după care se scurg de apă. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt așează cartofii rând pe rând. În mijlocul fiecăruia realizează cu ajutorul cuțitului două tăieturi perpendiculare. Astfel, aerul cald va pătrunde și în interiorul lor.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Pune tava la cuptor pentru 25 de minute la 200 de grade. Scoate tava din cuptor și presează fiecare cartof în parte până la strivire. Te poți ajuta de un pahar rezistent termic sau orice altă ustensila mai dură din bucătăria ta.

Peste fiecare cartof zdrobit presară parmezan sau cașcaval ras. De asemenea și mozarella este o variantă excelentă. Nu uita să îi condimentezi cu sare și cu piper. Adaugă din nou cartofii la cuptor pentru 3-5 minute.

Presară la final puțin pătrunjel tocat.