Cu siguranță renumita „brownie” sau negresa cu ciocolată este una dintre prăjiturile favorite ale tuturor.

Nu ai cum să nu savurezi un astfel de desert decadent în care gustul de ciocolată este extrem de puternic și fin. De altfel, prăjitura nu este una extrem de pufoasă ci mai degrabă are o consistență cremoasă, umedă. Dacă preferi un astfel de deliciu la orice oră din zi, în mod cert această rețetă va fi pe placul tău. Pentru a prepara această negresă cu ciocolată ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Negresă rapidă cu ciocolată

-150 de grame de unt;

-150 de grame de ciocolată amăruie;

-150 de grame de zahăr pudră;

-80 de grame de făină;

-un praf de sare;

– 4 ouă;

-esență de rom/vanilie/portocală după preferință;

-3-4 linguri de lapte;

-1 praf de copt.

Pune untul la topit și adaugă peste el făina, zahărul pudră și ciocolata topită. Amestecă în mod constant, energic pentru a evita formarea cocoloașelor. Adaugă esența după gust precum și laptele. Nu uita de praful de copt pe care trebuie să te asiguri că l-ai omogenizat bine în compoziție.

După ce ai amestecat până ai adus compoziția la o masă omogenă, o poți turna într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introdu apoi tava la cuptorul încins la 180 de grade pentru 20-25 de minute. Atenție! Este o rețetă de negresă cu blat umed, ceea ce înseamnă că acesta va rămâne destul de moale. Dacă vrei o prăjitură cu consistență mai tare, mărește cantitatea de făină adăugată în compoziție.

Negresa cu ciocolată poate fi servită alături de înghețată de vanilie sau pudrată cu zahăr. De altfel, este un desert delicios servit și ca atare.

Poți prepara cu succes brownie sau negresa cu ciocolată de post. În acest caz, untul poate fi înlocuit cu ulei de cocos, ulei de floarea soarelui, unt vegan sau orice alta variantă preferi în acest sens. De altfel, laptele poate fi înlocuit cu lapte de cocos, de soia, de orez, etc.