Reclamă
Reclamă

Ce poate fi mai delicios decât o porție generoasă de cartofi gratinați? Numeroase persoane preferă această variantă în detrimentul celei care presupune prăjirea lor. Deși par dificil de realizat, cartofii gratinați se pregătesc rapid, cu puțin efort și doar câteva ingrediente.

Cartofi gratinați cu piept de pui

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă vei avea nevoie de următoarele ingrediente.

-4 cartofi mari;

-200 ml smântână pentru gătit;

Reclamă

-8-10 felii de cașcaval;

-4 ouă mari;

-un piept de pui fiert sau șuncă de pui;

-sare, piper;

Pune cartofii la fiert, preferabil cu coajă, în apă cu sare. Când aproape au ajuns la punctul de fierbere se mai lasă 5 minute la foc mic și se iau deoparte. Se curăță de coajă și se taie în cuburi/felii după preferințe.  Unge o tavă cu unt și așează un prim strat de cartofi în aceasta. Peste ei, adaugă feliile de cașcaval și pieptul de pui sau șunca. Peste acestea vei așeza un nou strat de cartofi și ulterior încă unul cu pieptul de pui sau șunca și cașcavalul.

La final poți așeza ultimul strat de cartofi.

Separat, bate ouăle, adăugând peste acestea cașcaval ras și smântâna pentru gătit, sarea și piperul. Toarnă acest amestec peste cartofi și pune totul la cuptor. Pentru un preparat perfect, cu o consistență cremoasă la interior și crocantă a stratului superior, acești cartofi gratinați trebuie gătiți la foc mic. Astfel, pot sta la cuptor minim 45 de minute.

Sunt delicioși și calzi însă pentru secționarea preparatului în felii va fi necesară răcirea. După preferință, poți adăuga în rețetă verdețurile preferate. Ceapa verde sau pătrunjelul vor aduce un plus de savoare acestui preparat. Cartofii gratinați pot fi consumați ca garnitură alături de friptură de exemplu. De asemenea pot constitui un preparat de succes consumat ca atare.

Reclamă
Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro