Dacă vrei să te bucuri de un burger delicios, nu va fi nevoie să ajungi neapărat la restaurant. Îl poți pregăti cu ușurință la tine acasă, din câteva ingrediente simple. Totodată, costul total pentru preparat va fi mult mai mic. Iată care sunt Ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti burgerul suculent și delicios.

Burgerul perfect poate fi pregătit acasă

Chifla:

-300 grame făină;

-80 grame unt;

-7 grame drojdie;

-sare

-apă.

Ai nevoie de :

-300 grame carne de vită;

-sare;

-piper;

-cheddar (două felii)

-maioneză sau sos baarbeque;

-castravete murat;

-salata sau roșii dacă le preferi.

Pentru porția de cartofi:

-2 cartofi mari cu coajă;

-parmezan ras;

-pătrunjel.

Pentru a pregăti chifla formează un aluat din făină, untul topit, un ou, sare și apă cât cuprinde. Amestecă totul și frământă minim

5 minute. Lasă aluatul la crescut.

Din carnea tocată de vită amestecată cu sare și piper, formează două chiftele pe care le aplatizezi pe masa de lucru.

Dacă preferi ca rezultatul final să fie mai suculent, optează pentru a adăuga în amestecul de vită un cub de unt. Dacă alegi să combini carnea de vită cu cea de porc, gustul burgerului va fi diferit.

Astfel, prăjește pe grătar chiftelele pentru burger, iar când sunt aproape de faza finală a gătirii, pune peste fiecare feliile de cheddar. Nu este indicat să le lași mai mult de 1 minut.

Spală bine și taie cartofii în patru, pe lung. Unge-i cu puțin ulei și așeaza-i pe o tavă. Pentru o crustă crocantă, trebuie să stea la cuptor minim 30 de minute.

Din aluatul crescut formează chifle rotunde pe care le poți unge cu ou înainte de a fi introduse la cuptor. În maxim 25 de minute, acestea vor fi gata, venind la pachet cu un miros îmbietor de pâine coaptă.

Secționează chifla și unge ambele părți cu maioneza sau sosul barbeque. Peste aceasta, adaugă carnea și feliile de castravete murat. De asemenea, pune roșiile și salata.

Presară peste cartofii prăjiți parmezanul ras și pătrunjelul tăiat. De asemenea, îi poți servi fără aceste ingrediente care aduc un plus de gust.