Dacă n-ai auzit încă de desertul Găluște de aur, trebuie neapărat să-l încerci! Nu vei regreta, căci e și simplu și rapid!

Ai rămas în pană de idei și nu știi ce mâncăruri sau deserturi să mai prepari pentru tine și cei dragi? Ei bine, te credem căci în ultima perioadă, tot mai multe gospodine se plâng de faptul că nu mai știu ce să gătească pentru a fi pe placul familiei. Însă, noi avem rețeta care îi va da pe spate pe toți. Găluște de aur! Iată cum se pregătesc!

Ce ai nevoie pentru a face Găluște de aur

La capitolul ingrediente, nu-ți face griji! De ce spunem asta? Pentru că tot ceea ce ai nevoie din cele de mai jos, sunt foarte ieftine în magazin și nu trebuie să te îngrijorezi că nu-ți vor ajunge banii. Astfel, iată ce trebuie să cumperi pentru a prepara cel mai delicios și rapid desert.

INGREDIENTE:

  • două plicuri zahăr vanilat
  • gem de gutui
  • nucă măcinată
  • două gălbenușuri
  • două linguri de zahăr
  • 500 g făină
  • 1/2 cub drojdie
  • 100 ml lapte
  • două linguri smântână
  • 100 ml ulei
  • o lingură de coajă rasă de lămâie

    Rețeta zilei / Ai auzit de desertul „Găluște de aur”? Este cea mai simplă și delicioasă rețetă!
    retetepapabun.ro

Cum prepari Găluștele de aur

Pasul 1: Punem drojdia în laptele călduț, cu puțin zahăr. După care va trebui să cernem făina într-un bol mare și să facem o „gaură” în mijloc pentru a pune compoziția cu drojdia unde adăugăm zahărul, gălbenușurile, smântâna, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie.

Pasul 2: Se frământă aluatul și se adaugă din când în când, lapte călduț. Se repetă acest proces până în momentul în care se desprinde de mână. Nu uita să acoperi vasul cu un prosop și să-l lași să crească până când se dublează volumul.

Pasul 3: Întindem o foaie, apoi împărțim aluatul în mai multe pătrate. Voi veți alege mărimea, așa că nu contează cât de mari sau mici le porționați. În fiecare parte punem o linguriță de gem și adunăm cele 4 colțuri. Le trecem apoi prin vasul cu nucă măcinată. Apropo, peste nucă puteți pune și zahăr, depinde cât le vreți de dulci.

Pasul 4: Punem părțile pe care le-am tăiat din aluat, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le lăsăm să crească circa 15 minute. Dăm drumul la cuptor la 180 de grade și le lăsăm pentru o jumătate de oră. După ce ai observat că s-au rumenit, ei bine, înseamnă că sunt gata de servit.

Distribuie

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.