Este weekend, așa că este timpul pentru ceva dulce. Cu siguranță, nu îți dorești să petreci prea mult timp în bucătărie, de aceea îți propunem o rețetă pe cât de delicioasă, pe atât se pregătește de rapid.

Rețetă pentru brioșe cu zmeură și glazură

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 90 g unt
  • 5 albuşuri
  • 60 g făină de migdale
  • 70 g făină albă
  • 160 g zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 3 g praf de copt
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 100 g zmeură

Pentru glazură:

  • 50 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • zmeură proaspătă, pentru decor
Rețetă simplă pentru toți iubitorii de dulce. Cum prepari brioșe cu zmeură și glazură
Pexels

Mod de preparare: 

Pentru început, se pune untul la topit într-o cratiță, iar ulterior, poate fi luat de pe foc. Se cerne făina de migdale, dar și făina normală și zahărul pudră, din care se face glazura. Se adaugă un praf de sare, albușurile, extractul de vanilie și se amestecă până când se omogenizează compoziția.

Peste aluatul obținut, se toarnă untul topit treptat și se amestecă până când se omogenizează. Ulterior, amestecul trebuie acoperit și lăsat la rece timp de două ore.

Între timp, se pot unge formele de brioșe cu untul rămas și se pune puține făină, pentru a tapeta. După ce au trecut cele două ore, aluatul poate fi scos din frigider și este gata să fie integrat în desert. Cu ajutorul unei linguri, se pune aluatul în formele de brioșă, iar desertul poate fi pus la cuptor, care trebuie încălzit dinainte.

Desertul trebuie lăsat la copt timp de 6 minute la 200 de grade, iar ulterior temperatura trebuie setată la 180 de grade, iar brioșele mai trebuie lăsate în cuptor pentru încă 8 minute.

După ce aluatul s-a copt, poate fi făcută glazura, care se obține prin amestecarea zahărului pudră cu puțină zeamă de la o lămâie. După ce s-a omogenizat compoziția, poți pune glazura și se decorează cu zmeură sau cu alte fructe.