Masa de Rusalii este întotdeauna specială pentru cei dragi dar și pentru musafiri. Dacă de sărbătoarea Paștelui bucățele sunt bogate și numeroase, pentru Rusalii avem ocazia să diversificăm. Dat fiind faptul că sezonul estival este abia la început și este indicat să mâncăm ușor, chiar și desertul poate fi unul lejer.

Rețeta de deșert pe care o puteți savura alături de invitați la masă de Rusalii este extrem de ușor de realizat. Chiar dacă provine din sofisticată bucătărie franceză, Clafoutis este un deșert care încânta toate simțurile. Rețeta are un famec aparte având în vedere că se prepară cu delicioasele fructe de sezon, cireșele.

Rețeta pas cu pas

Rețeta originală de Claufoutis are la baza un amestec simplu care va avea în final densitatea unei budinci delicioase. În Franța, prăjitură se prepară cu un iz puternic de lichior. Dacă va doriți să o savurați alături de cei mici, puteți sări peste acest pas. Astfel, pentru un veritabil clafoutis aveți nevoie de : 150 d egrame de făînă, 150 ml lapte și 6 gălbenușuri. De asemenea rețeta cere o aromă puternică de vanilie, preferabil miezul de la o păstaie întreagă. Adăugați lichior de gutui 20 ml, sau orice alt tip de băutură aromată preferați la capitolul alcool.

Rețeta de Clafoutis original

Timp rapid de preparare

Rețeta de Clafoutis se realizează la origine având în compoziție cireșele cu samburi. Dacă preferați să nu faceți un efort în plus atunci când o savurați le puteți scoate în prealabil.Astfel, pentru compoziție nu va fi nevoie decât să amesecati toate ingredientele pe rând. Peste făînă adăugați ouăle, laptele, făînă, pastaia de vanilie și amestecați până obțineți o masă omogenă. Într-o tavă de tarta unsă cu unt și tapetata cu hârtie de copt, puneți cireșele fără codițe. Peste acestea adăugați amestecul de Clafoutis. Rețeta este una uimitoare pentru că după 25 de minute de stat la cuptor veți scoate o tarta pufoasă. Este bine de știut că această se va lasă conform rețetei. Lăsăți tarta la răcit până se așează și ajunge la dimensiunea tăvii. O puteți servi imediat. Dacă alegeți s ao păstrați în frigider și să o consumați a două zi, va fi la fel de delicioasă. Dacă preferați zahărul pudra îl puteți presară deasupra. Poftă bună!

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.