Rețeta este ideală pentru copiii mai mari de 1 an și jumătate

Cu siguranță deseori apelezi la biscuiți atunci când vrei o gustare rapidă pentru bebelușul tău. De altfel, există pe piață numeroase variante de biscuiți pe care îi poți oferi copilului tău. Ideal ar fi să apelezi la variantele fără zahăr. Totodată, poți alege să pregătești biscuiții în casă. Rețele simple au la bază ou, lapte, faină. De altfel, făina de migdale sau de cocos sunt excelente pentru pregătirea biscuiților sănătoși. Dacă vrei o surpriză dulce pentru copilul tău, în același timp sănătoasă, acest desert va avea succes!

Desert cu biscuiți pentru bebelușul tău

Pentru această rețetă ai nevoie de:

-Biscuiţi 150 g;

-lapte 500 ml;

-zahăr 60 g;

-vanilie 5 g (zahăr vanilat 1 plic);

-ouă 4 buc;

-unt 10 g,

-eventual cacao 20 g;

-caramel 100 ml sau suc de fructe 100 ml.

Într-o formă cu pereţii drepţi, unsă, se pun biscuiţi, aşezaţi în rânduri suprapuse încrucişat.

Separat se face crema de vanilie: se pun la foc laptele, zahărul şi vanilia, se înfierbântă ca să se topească zahărul, dar fără să fiarbă. într-un castron se amestecă 2 ouă întregi şi 2 gălbenuşuri, fără a fi bătute spumă, apoi se toarnă laptele peste ouă, amestecând continuu, după care se strecoară şi se toarnă câte puţin peste biscuiţii din formă.

Se lasă să stea 10 min, apoi se acoperă şi se pune să fiarbă 40 minute la bain-marie, în cuptor. Când este rumenită, se scoate, se lasă 10 min, apoi se răstoarnă şi se serveşte caldă, eventual cu cacao, care se adaugă în lapte, cu sos caramel.

Când oferim cacao copiilor

În ultimii ani, numeroase mămici apelează la cacao pentru a oferi juniorului gustarea dulce. Medicii nu sunt deloc de acord cu acest lucru. Conform îndrumărilor de specialitate nu este indicat să oferi acest ingredient copilului mai mic de un an. Totul din cauza grăsimilor saturate pe care aceasta îl conține. Varianta de amestec de cacao pentru copii conține de cele mai multe ori mult zahăr. Grăsimile saturate și zahărul sunt greu de digerat inclusiv pentru adult. Cu atăt mai mult pentru un copil..

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.