Supele și ciorbele de legume în care a fost fiartă carnea sau legumele sunt indicate după vârsta de 6 luni

Ciorbele sau supele sunt printre primele preparate pe care medicii pediatrii le recomandă pentru perioada de diversificare. Trebuie să te asiguri că în pregătirea lor fierbi legume, carne și chiar oase de vită de exemplu. Supa de oase are un conținut bogat de colagen și minerale precum calciul, magneziul, fosforul sau potasiul. Toate acestea sunt benefice dezvoltării optime a copilului.

Optează pentru cele două rețete de ciorbiță de văcuță sau de vițel pentru bebelușii mai mari de 5 luni și jumătate.

Rețetă pentru diversificare : Ciorbă de văcuță

-250 grame carne de vită (cu os);

-păstârnac 50gr;

-morcov 30 g;

-ceapă 30 g;

-roşii 100 g;

-sare 5 g;

-pătrunjel verde 20 g;

-apă 2 I.

Este bine ca osul să fie spart înainte de a-l pune la foc. Se spală carnea în apă rece (nu o lăsăm prea mult în apă) şi, împreună cu oasele, se pun în apă călduţă, cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă la foc slab şi se îndepărtează spuma. Se adaugă zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat în bucăţi mari şi se acoperă vasul cu un capac lăsându-l, totuşi, ridicat într-o parte, pentru evacuarea aburilor. Cu o furculiţă, încercăm dacă s-au fiert carnea şi zarzavatul. Când sunt fierte, supa se strecoară jumătate din cantitate, într-un castron, iar cealaltă jumătate se pune din nou la fiert, cu garnitura preferată: găluşte de gris, zdrenţe, tăiţei, fidea etc. După ce au fiert, se toarnă totul peste supa din castron, se sărează şi se adaugă pătrunjelul verde tocat. Se mai lasă 10-15 min, acoperită, înainte de fi servită.

Ciorba de vițel

Se prepară la fel ca cea de vacă, dar se fierbe mai puţin şi se folosesc cantităţi de zarzavat mai mari (cam cu 25%), pentru ca zeama să fie mai concentrată. Se serveşte cu aceleaşi garnituri recomandate la supa de carne de vacă.

Se recomandă copiilor mai mari de 7 luni.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.