Dacă ești în pană de idei la capitolul „gustări bebelușești”, ei bine, această rețetă te poate salva.

O opțiune excelentă este acest chec care îl va sătura pe cel mic, însă poate constitui și un desert delicios pentru restul familiei.

Chec pentru bebeluși fără zahăr sau cacao

Pentru a pregăti deliciosul chec ai nevoie de următoarele ingrediente:

– Ouă 4 buc;

-1-2 banane foarte coapte;

-făină 200 g

-apă rece 90 ml (6 linguri);

-coajă rasă de la 1/2 lămâie,

-vanilie;

-eventual stafide,merișoare, coacăze;

-unt 10 g.

Într-un castron se bat gălbenuşurile cu apa până se obţine o compoziţie spumoasă. Se adaugă, bananele pasate şi mirodeniile, bătând tot timpul până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă treptat făina, amestecând în continuare. Se opresc 4 linguri de făină. Separat, se bat albuşurile spumă. în castronul cu compoziţia din gălbenuşuri şi făină, se adaugă alternativ, câte o lingură din albuşul bătut spumă şi din făina păstrată, până se încorporează întreaga cantitate de albuş şi făină.

Se tapetează o tavă cu hârtie de pergament unsă cu unt, se toarnă o parte din compoziţie, după care se adaugă şi stafidele date prin făină şi se face cu restul de compoziţie.

Se introduce forma în cuptorul încins, lăsându-se la copt la foc iute – până când checul creşte şi începe să se crape în lung, după care i se reduce focul la potrivit şi se mai lasă circa 40 min. Când checul este gata, se ţine sa se răcească 10 min în formă, apoi se răstoarnă, se dezlipeşte hârtia şi se pudreaza cu zahăr farin. Se serveşte tăiat în felii.

Multe mămici se feresc să utilizeze praful de copt atunci când pregătesc un desert la cuptor. In acest caz, nu va trebui să îți faci griji pentru că nu va fi nevoie să îl adaugi. Checul va ieși mai degrabă cremos decât extrem de pufos. Astfel, în mod cert, bebelușului tău îi va fi simplu să îl mănânce.