Înghețata de mascarpone este un deliciu pentru toată familia.

Înghețata este unul dintre deserturile cele mai apreciate și consumate în timpul verii. Nu contează vârsta, ea se poate consuma oricând, iar dacă este preparată și în casă, cu atât mai bine. Rețeta următoare de înghetață cu mascarpone și fulgi de ciocolată este deliciosă și, cu siguranță, va fi iubită de toată lumea.

Ingrediente

  • 250 de grame de mascarpone
  • 700 de grame de smântână pentru frișcă
  • 100 de grame de zahăr
  • 100 de grame de ciocolată neagră

Mod de preparare

Brânza mascarpone se scoate din frigider și se lasă până ajunge la temperatura camerei. Rețeta nu este una complicată și nu necesită abilități prea mari în bucătărie.

Aceasta se va pune într-un vas, se adaugă 50 de grame de zahăr și se amestecă bine. Zahărul rămas se folosește pentru frișcă. Se prepară și frișca, apoi se amestecă cu brânza de mascarpone și se pune în mașina de făcut înghețată.

Sursa foto: Retete Acasă

Când este gata, se pune într-un bol peste care se presară fulgii de ciocolată. Urmează să se bage și la congelator timp de câteva minute pentru a se întări.

Dacă nu dispuneți de un aparat de făcut înghețată, puteți apela la un alt truc. Amestecați foarte bine cu mixerul toate ingredientele, inclusiv fulgii de ciocolată, apoi o puneți în congelator câteva ore, după ce o lași puțin la frigider. Rezultatul va fi delicios de fiecare dată.

Ce să faci pentru a obține o textură fină

Dacă îți dorești o înghețată de casă cu o textură cât mai fină și încă nu ai reușit acest lucru, probabil că ai făcut câteva greșeli. Cele mai multe gospodinele pun amestecul direct în congelator după ce au terminat prepararea. Pentru un rezultat cât mai bun, lasă-l la frigider câteva ore, apoi în congelator pentru a îngheța.

O altă condiție pentru a obține textura fină și cremoasă este mixarea ingredientelor. Mașinile de înghețată au această opțiune și ajută mult compoziția. Dacă nu, mixerul va fi salvatorul tău în acest sens.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.