Le prepari rapid, iar copilul tău ga fi de-a dreptul încântat de gustul lor

Cu siguranță deseori ești în pană de idei când vine vorba despre alegerea deserturilor pentru copii. Pe piață regăsești o varietate de dulciuri care nu sunt deloc variantele sănătoase în acest sens. De altfel, prăjiturile de la cofetărie sunt de asemenea pline de emulsificatori și aditivi care îi pot dăuna micuțului tău. O opțiune ideală în acest sens este aceea de a alege să-i pregătești copilului tău în casă toate gustările. Iată două rețete de desert care te vor determina să renunți la dulciurile și prăjiturile din comerț.

Ruladă cu biscuiți

Pentru a pregăti rețeta vei avea nevoie de aceste ingrediente. Pentru blat:

-biscuiţi 150 g;

-zahăr pudră 75 g;

-cacao 10-15 g;

-zahăr vanilat.

Crema: unt 50 g, zahăr pudră 50 g, gălbenuş de ou 1/2 buc. (pentru uns).

Biscuiţii pisaţi foarte mărunt se amestecă cu zahărul vanilat. Peste aceștia se pun cele 10 grame de cacao şi se adaugă în atâta apă, încât să se obţină o pastă care să se poate întinde sub formă de foaie. Pasta se răstoarnă pe o hârtie albă, presărată cu făină de biscuiţi. Se presează apoi cu mâna, până se obţine o foaie dreptunghiulară, care se unge cu crema obţinută astfel: se freacă untul cu zahărul, până devine o cremă spumoasă, se adaugă gălbenuşul şi se freacă iar. Foaia se rulează strâns, cu grijă şi se pune în frigider până a doua zi, când se scoate hârtia şi se taie rulada în felii subţiri.

Această rețetă este ideală pentru copii mai mari de un an. În cazul bebelușilor este ideal să eviți a le oferi preparate care conțin cacao.

Ruladă cu ciocolată

Un alt desert pretabil chiar și pentru zilele speciale din viața copilului tău este rulada cu ciocolată.

În pregătirea ei ai nevoie de:

-Zahăr pudră 50 g;

-ouă 3 buc;

-făină 50 g;

-ciocolată rasă 25 g;

-cacao 10 gr;

-lapte 30 ml;

-dulceaţă sau gem 60 g;

-unt 10 g.

Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, până se întăresc. Se adaugă ciocolata alături de cacao. Acestea se amestecă energic alături laptele clocotit; rezultă o pastă groasă, care trebuie răcită. 5 pun câteva linguri din albuşurile bătute spumă şi se amestecă bine. Se adaugă făina şi, la sfârşit se încorporează restul de spumă de albuş. Se toarnă compoziţia într-tavă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie. Se coace la cuptor, la foc potrivit. Rulada se umple cu dulceaţă, gem sau fructe.

De asemene și această rețetă este perfectă pentru copiii mai mari de 1 an.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.