Rețeta este ideală pentru bebelușii de peste 8 luni

Această rețetă pentru bebeluși poate fi pregătită după ce perioada de diversificare a avansat. Astfel, în jurul vârstei de 8 luni, bebelușul poate mânca singuri bucăți de alimente moi. De altfel, acestea pot fi servite alături de o garnitură ca fel principal.

Rețetă bebeluși – Perisoare de carne dietetice, fierte la aburi

Perișoarele pot fi consumate cu ușurință de micuțul tău. Alege să le prepari din carne de vită pentru a fi fi un preparat mai dietetic decât cele din carnea de porc de exemplu. Această rețetă pentru bebeluși are la bază doar câteva ingrediente:

-Carne de vita 240 g;

-orez 3 g;

-ou 1 buc;

-unt 12 g (smantana 30 g);

-sare 4 g;

Carnea se trece de câteva ori prin mașina de tocat și se frământă cu mâna bine, amestecând-se cu o lingură de apă caldă. De altfel, poți folosi un robot de bucătărie pentru acest pas. Setează cuțitele acestuia la o dimensiune de secționare cât mai mică.

Separat, se fierbe pe jumătate orezul, se amestecă apoi cu carnea, gălbenușul de ou și sarea, iar la sfarsit se adauga albușul bătut spumă.

Pot fi servite în diverse moduri

Se formează cu mana perișoare și se fierb 20-35 min la aburi (intr-o strecurătoare așezată pe un vas cu apă care clocotește) sau în supa de legume.

În cazul copiilor mai mari, acestea se pot servi fierbinți cu unt, cu smântână, sau cu un sos alb sau cu sos olandez câte 40-50 g.

De altfel, chifteluțele pot ideale alături de piureuri de mazăre sau de cartofi. Pot fi servite la prânz ca fel principal. Evită carnea tocată la cină. Pentru acest moment al zilei este ideal să alegi preparate ușor de digerat.

O astfel de porție are aproximativ 140-160 de calorii. O masă pentru un bebeluș de 8-9 luni, aceasta este o cantitate care asigură necesarul de nutrienți.

De asemenea, pregătirea perișoarelor la abur te va scuti de munca în plus. Oricum, nu este indicat să îi oferi micuțului tău preparate prăjite. O alternativă ar fi pregătirea lor la cuptor.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.