Rețeta originală Pain au chocolat! Gust franțuzesc fin!

Rețeta de Pain au chocolat descrie perfect gustul adorat de francezi pentru deșert. Chiar dacă este în categoria dulciurilor, Pain au chocolat este servit  dimineață, la cafea.

Rețeta deliciosului foietaj cu ciocolată

Rețeta de Pain au chocolat poate fi pregătită în scurt timp folosind aluatul de foietaj din comerț. În cazul în care va doriți un gust intens de unt  care se topește în gură, îl puteți pregăti acasă. Pentru aluatul de foietaj veți avea nevoie de 500 grame de făînă, 6 gălbenușuri, 200 ml lapte, 300 de grame de unt. Este necesar să adăugați și  și un vârf de cuțit de sare. Pe lângă acestea este necesar să începeți rețeta cu multă îndemânare și răbdare. Aluatul de foietaj va avea  nevoie să stea la frigider sau congelator o perioada bună de timp.

Rețeta cere multă migală, așadar păstrați timpul pentru etapă de ținut la rece.Pentru a pregăti foietajul cerneți făînă de minim două ori astfel încât să fie complet aerată.  Peste această adăugați pe rând gălbenușurile de ou, laptele, sarea și 100 de grame de unt topit. Restul de unt va fi păstrat pentru ”impaturirea” aluatului. Este necesar să framantati această compoziție până obțineți o masă densă și moale. După această etapă, formați o bilă pe care o întindeți într-o foaie de  25 de cm lungime și lățime. În mijlocul acesteia așezați restul de unt în stare solidă. În acest moment puteți începe să împăturiți . Rând pe rând adunați laturile foii de aluat astfel încât să păstrați înăuntru cantitatea de unt.

Reteta Pain au chocolat pas cu pasCrema fină de ciocolată

Rețeta cere ca foietajul trebuie să aibă minim 300 de foițe de aluat sau chiar mai mult. Pentru un aluat care va ”înflori” frumos la cuptor veți avea nevoie de minim 3 serii de împăturit. Astfel, după prima procedura puneți aluatul la congelator pentru 30 de minute. După jumătate de ora reveniți și executați aceeași mișcare impaturind de la exterior către interior. Aveți grijă în a întinde  foaia astfel încât untul să rămână în interior. Repetați regulă de încă două ori și ulterior aluatul va fi gata de umplut. Rețeta de Pain au chocolat  are pentru umplutură ciocolată fină cu lapte. Puteți în schimb folosi orice tip de ciocolată favorit.

Andreea Berecleanu, din nou pe micile ecrane! Unde va apărea și cu cine

Din nou pe micile ecrane! Andreea Berecleanu, unde va apărea și cu cine

Viața după coronavirus. Cum îl privesc oamenii pe Bendeac acum?

Viața după coronavirus. Cum îl privesc oamenii pe Bendeac acum?