Dacă optezi pentru a-i oferi bebelușului tău mâncare sub formă de bucăți, preparatul va fi un succes. Este esențial să îi oferit acest tip de meniu juniorului tău mai târziu de 8-9 luni pentru că are în componență carnea tocată. Aceasta este destul de dificil de digerat, mai ales în cazul unui stomăcel mic.

Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de ingrediente simple. Optează pentru carnea bio pentru toate preparatele pe care i le oferi micuțului tău. Această ruladă va fi în mod cert preferată de întreaga familie

Ruladă  de cartofi cu carne

Ingredientele necesare pentru a prepara această ruladă sunt:

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

-carne de de vită 300 g;

-ţelină 75 g;

-morcov 75 g;

-roşii 75 g;

-ulei 30 ml;

-cartofi 375 g;

-făină 90 g;

-ou 1

-verdeaţă 15 g;

sare 6 g.

Cartofii fierţi în coajă se curăţă şi se dau prin maşina de tocat, apoi se amestecă cu făina, 1/2 din ulei, oul şi sarea; se frământă şi se obţine un aluat vârtos, bine legat. Din acest aluat se întinde, pe un tifon ud, o foaie groasă de aprox. 0,5 cm.

Separat, se fierb carnea, morcovii şi ţelina care, după ce s-au răcit, se trec prin maşina de tocat şi apoi se adaugă roşiile fără coji şi sâmburi, verdeaţa tocată mărunt şi restul de ulei. Se frământă bine compoziţia de carne şi apoi se întinde uniform pe stratul de aluat. Se rulează tifonul şi se leagă la cele două capete. Rulada se pune la fiert, aprox. 30 min, fie în apă clocotindă cu sare, fie în supă limpede de legume . La jumătatea intervalului, se întoarce rulada pe cealaltă parte. Când este gata, se lasă să se răcească în tifon. Se serveşte tăiată în felii (după ce s-a scos din tifon), cu diferite garnituri sau sosuri dietetice.

Se spune că nu ar trebui să amestecăm niciodată carnea cu cartofii la aceeași masă. Asta pentru că cele două alimente ar fi dificil de digerat împreună. De altfel, carnea alături de cartofi ar fi o adevărată bombă calorică. Nutriționiștii combat însă această idee. Conform acestora, este importantă cantitatea de hrană consumată, nicidecum asocierea celor două la o masă.