Cum prepari găluște cu prune delicioase pentru toată familia.

Vrei să prepari un desert pentru întreaga familie și ai epuizat toate rețetele? Găluștele cu prune sunt o alegere foarte inspirată și, cu siguranță, va fi pe placul tuturor. Ele se gătesc ușor și nu necesită nicio îndemânare în arta culinară pentru a le prepara. Se pot servi alături de alte topping-uri dacă îți dorești ceva mai sofisticat, dacă nu, le poți consuma direct așa.

Ingrediente

  • 300 ml apă
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 250 g făină
  • 1 ou
  • 8 prune mai mari
  • 100 g unt
  • 150 g pesmet
  • zahăr
  • pudră de scorțișoară
Sursa foto: Social media

Mod de preparare

Prunele se vor spală, se șterg cu ajutorul unui prosop de hârtie, apoi se taie în două și se scot sâmburii. Untul se topește într-o tigaie și se adaugă pesmetul. Se ține pe foc până când devine auriu.

Apa alături de ulei și sare se pune la fiert. Când începe să clocotească, se ia de pe foc și se pune toată făina. Se amestecă cu o lingură de lemn și se lasă la răcit. Acest pas este important pentru a frământa aluatul cu mâna. Se adaugă un ou și se frământă până se încorporează în aluat. El va deveni elastic și lipicios, iar dacă se lipește de mână, se mai adaugă făină.

Din aluatul rezultat se face ca un sul mai gros pe planșa pe care s-a presărat făină anterior și se taie bucăți de aproximativ 2 cm. Se aplatizează cu mâna, se va pune o jumătate de prună și se învelește. Conținutul trebuie să fie bine acoperit de aluat. Se dă fiecare gălușcă prin făină încât să nu se lipească de masă.

Ele se fierb în apa clocotită cu puțină sare. La final se scot cu ajutorul unei linguri sau o paletă și se dau prin pesmetul rumenit la primul pas. Se pot servi cu zahăr și scorțișoară.

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.