Dacă nu știi ce să mai mănânci și îți dorești să ții post, următoarea rețetă îți va plăcea cu siguranță. Chifteluțele cu dovlecel și morcov sunt o alegere excelentă dacă vă doriți o rețetă nouă de post. 

Ne aflăm în perioada Postului Mare, iar tentațiile pot fi destul de mari cu privire la alimentație. Cei mai mulți creștini aleg să nu consume alimente de origine animale și să se păstreze cât mai „curați” din punct de vedere al alimentației, dar și spiritual. Reprezentanții bisericii recomanda ca în perioada de post să avem și un program de rugăciuni, pe lângă alimentația cât mai curată.

Poate că ai tot încercat diverse rețete care să îți satisfacă poftele în această perioadă. Chiar dacă știu că legumele nu ar putea înlocui gustul cărnii, următoare rețetă îți va plăcea cu siguranță. Combinația de gusturi este una specială și cu siguranță îi vei bucura pe cei dragi cu un prânz special. În perioadele în care nu ții post, la ingrediente se poate adăuga și parmezan, iar aroma sa va oferi un gust și mai bun.

Ingrediente

  •  1 dovlecel
  •  2 morcovi
  • 2 linguri de faina
  •  1 cățel de usturoi
  • mărar sau pătrunjel
Social Media

Mod de preparare

Legumele se curăță de coajă și se spală. Pe o răzătoare mare se dau morcovii și dovlecelul. După ce terminăm, dovlecelul se stoarce bine și se amestecă bine. Se adaugă făina și usturoiul, care a fost pisat anterior. Se va toca mărarul sau pătrunjelul și se pune în compoziție, iar totul se amestecă.

Se vor forma biluțe cu ajutorul unui linguri și se pot pune la prăjit sau la copt. Dacă alegeți cuptorul, se va băga la 180 de grade timp de 20 de minute. Dacă le doriți prăjite, într-o tigaie se pune uleiul la încins, apoi se adaugă chifteluțele care se trec prin făină sau pesmet care se vor lăsa timp de 2-3 minute, până sunt gata.

Dacă nu țineți post, se poate adaugă și o lingură de parmezan, iar chifteluțele vor avea un gust savuros. Parmezanul se va adăuga în compoziție și se amestecă cu celelalte ingrediente.