Iată cum poți prepara Nutella acasă.

Nutella, această cremă tartinabilă de alune și cacao, este una dintre preferatele celor mici și mari. Adesea însoțește pâinea prăjită de la micul dejun sau.

Cu toate acestea, tipul pe care îl cumpărați din magazine este mai scump, iar unele dintre ingredientele sale, cum ar fi uleiul de palmier, sunt nesănătoase. Astăzi vă împărtășim o rețetă de casă pentru Nutella.

Rețetă pentru „Nutella” de casă

Ingrediente pentru a face crema tartinabilă:
300 g alune prăjite
30 g de pudră de cacao
20-30 g zahăr pudră (de preferință fructoză)
Un vârf de cuțit de sare
10 ml ulei vegetal
200-300 ml lapte de migdale

Sursa: Social media

Metoda de preparare:
Într-un blender, se macină alunele până se obține o consistență lină și omogenă. Adăugați cacaua, fructoza, sarea (ingredientul nostru secret), puțin lapte și bateți totul împreună. Ar trebui să obțineți o compozițieă groasă. Adaugi încet restul de lapte și bateți din nou până când obții consistența dorită.Puneți compoziția într-un borcan sau recipient și păstrați-l la frigider, unde aluatul de ciocolată cu alune va deveni mai gros.

Altă rețetă pentru „Nutella” vegană și fără gluten

Pentru acei iubitori de „Nutella” care sunt vegani și/sau alergici la gluten, iată o rețetă făcută pentru voi fără gluten.

Ingrediente:
3 căni de alune crude sau prăjite, nesărate, nesărate
1 linguriță de extract de vanilie pură
1/2 linguriță de sare de mare
căni de ciocolată neagră fără lapte
1-2 linguri de sirop de agave sau de arțar (sau stevia) pentru cei care doresc o masă tartinabilă mai dulce

Metoda de preparare:

Încălziți cuptorul la 180 de grade celsius și puneți alunele pe o foaie de copt pentru a le întinde într-un singur strat. Dacă sunt crude, se prăjesc timp de 12-15 minute. Dar dacă alunele sunt deja prăjite, coaceți-le doar 8-10 minute pentru a le desprinde pielea. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească puțin. Apoi se transferă pe un prosop mare de bucătărie și se rulează cu mâna pentru a le îndepărta pielea.

Adăugați alunele într-un blender (de preferat la viteză mare) sau într-un robot de bucătărie și amestecați timp de aproximativ 10 minute, până când obțineți un unt de alune cremos. Se încălzește ciocolata neagră la bain-marie sau la cuptorul cu microunde (în intervale de 30 de secunde) și se dă deoparte.

Treceți untul de alune neted și cremos și adăugați vanilia și sarea. Apoi se adaugă ciocolata topită puțin câte puțin și se amestecă până când amestecul este neted și omogen. Se gustă și se condimentează cu mai multă sare sau vanilie, după gust.

Nota: Dacă crema de tartine nu este suficient de dulce pentru gustul dumneavoastră, adăugați 1-2 linguri de sirop de arțar sau de agave, sau stevia după gust. Transferați compoziția într-un borcan curat și păstrați-o la frigider.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.