Ștrudelul cu mere este un desert care ne aduce aminte de gustul copilăriei, în mod cert.

Rețeta clasică a acestui preparat este originară din Tirolul de Sud și se prepară dintr-un aluat subțire, care se rulează și se umple cu mere, nuci de pin și stafide, după gustul fiecăruia. Dar haideți să vedem cum se prepară, pas cu pas! 

Ce ingrediente sunt necesare pentru ștrudelul cu mere

Ștrudelul cu mere este un desert care se face cu ușurință de către oricine. Rețeta este una simplă și rapidă. Acest preparat aromat este perfect să-l mănânci cald, dar și rece. Așa că este musai să încercați acest desert pe cât de simplu, pe atât de bun.

Pentru ștrudelul cu mere ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • foi de aluat
  • 240 grame făină
  • 120 ml apă
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingură de oțet
  • un vârf de linguriță sare

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 1 kg de mere
  • zeamă de la o lămâie
  • 4 linguri cu vârf de zahăr
  • 100 grame stafide
  • 50 ml rom
  • 40 grame semințe de pin sau nuci tocate
  • 4 lingurițe de pesmet
  • 100 grame unt
  • scorțișoară

Cum se prepară ștrudelul cu mere

Prima dată se decojesc merele, se taie cubulețe și se amestecă împreună cu stafidele, romul, coaja de lămâie, zahăr și scorțișoară. Toate ingrediente se lasă deoparte, într-un castron, timp de 30 de minute.

foto: pixabay

Dacă folosiți semințe de pin, acestea se prăjesc în tigaie și se lasă la răcit, după care se adaugă în umplutura de mere. Mai apoi ne ocupăm de aluat. Acesta trebuie să fie foarte subțire, astfel încât să se vadă prin el.

Fiecare foaie în parte de la aluat se întinde cu un sucitor, astfel încât foaia să fie dreptunghiulară. În acest mod, ștrudelul de mere va fi sfărâmicios și se va topi în gură la coacere.

După ce foile au fost întinse perfect, se toarnă umplutura de mere, distribuind-o uniform și lăsând câțiva centimetri de spațiu gol pe fiecare parte.

Apoi se îndoaie fiecare capăt spre interior, se înfășoară ștrudelul ajutându-te de foaia de hâtrtie de copt. Ștrudelul se așază pe tava tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180 de grade, 30 de minute, prima dată. După care se mai lasă 25 de minute, la 170 de grade. După ce a fost scos din cuptor, ștrudelul se lasă la răcit cel puțin 3 ore.