Dacă vrei să nu petreci prea mult timp în bucătărie gătind, apelează la aceste două variante de supă oricând

Cei mai mulți dintre medicii pediatrii recomanda ca diversificarea să înceapă cu supe. Mai detaliat, fierturi de legume și carne bio de țară care să-i asigure micuțului tău aportul nutritiv necesar vârstei. Ca mamă trebuie să ai în vedere și aspectul gustului. Dacă mâncarea nu este delicioasă, cu siguranță nici bebelușul tău nu o va primi cu plăcere. Cele două rețete de supă sunt însă foarte gustoase, putând să facă parte chiar din meniul întregii familii.

Două rețete de supe delicioase pentru bebeluși

Supa de roșii

Pentru a o prepara ai nevoie de:

-Apă 500 ml;

-ceapă 30 g;

-morcov 50 g;

-pătrunjel 25 g;

-roşii 300 g;

-ardei gras o bucată;

-orez 15 g

– unt 8 g;

  • verdeaţă tocată 5 g;
  • sare 2 g.

Se pun la fiert, curăţate şi spălate, ceapa întreaga, morcovul, pătrunjelul şi ardeiul gras, tăiat în felii. Când legumele sunt moi se adaugă roşiile spălate, curăţate de coajă şi tăiate în bucăţi. Supa se mai fierbe 10-15 min, apoi se ia de pe foc. Ceapa se aruncă, iar celelalte zarzavaturi se pasează prin sită şi, împreună cu zeama, se pun din nou la fiert, adăugându-se orezul, ales şi spălat. Se lasă să fiarbă până se înmoaie orezul, completându-se lichidul pierdut prin evaporare. Se pune apoi sare, iar la servire se adaugă untul şi verdeaţa tocată fin.

Supă de mazăre

– Mazăre verde 75 g;

-ulei 5 g;

-morcov 25 g;

-pătrunjel 15 g;

-orez 5 g;

-smântână 5 g;

-mărar 3 g;

-sare.

Se pun la fiert în apă rece morcovul şi rădăcina de pătrunjel, tăiate fideluţă. Când sunt pe jumătate fierte, se adaugă şi mazărea şi se lasă să clocotească încă 30 min. Se pasează prin sită. Se pun din nou la fiert şi, la primul clocot, se adaugă orezul, ales, spălat şi fiert separat, uleiul şi sarea. Smântână şi verdeaţa se adaugă la servire.

În loc de orez, supa de mazăre poate fi servită cu crutoane de pâine.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.