Acest preparat poate fi varianta excelentă de prânz sau chiar de cină pentru juniorul tău

Copiii mici agreează budincile în alimentația lor mai ales pentru faptul că sunt moi și ușor de mâncat. Acestea pot fi pregătite atât dulci cât și în variantele sărate. Toate având însă la bază fideaua sau pastele. Această rețetă de budincă de fidea sau paste te va salva de fiecare dată când vrei să pregătești un meniu rapid pentru copilul tău.

Budincă de paste/ fidea cu brânză de vaci

Cantitățile din această rețetă sunt suficiente pentru 3 mese în cazul copiilor mai mici de 3 ani. Atenție! Brânza de vaci trebuie introdusă treptat în alimentația copilului mai ales dacă prezintă semnele intoleranței la lactoză.

De altfel, fideaua conține gluten, astfel că dacă vrei să îl eviți, alege o variantă de paste fără gluten.

Pentru pregătirea acestei rețete aj nevoie de:

-Brânză de vaci 100 g;

-fidea 80 g;

-unt 10 g;

-zahăr 10 g;

-ou 1 buc;

-sare 4 g;

opțional zahăr/miere/curmale(îndulcit natural)

Fideaua se fierbe în apă clocotindă cu 1 g sare. Se lasă apoi o oră în apă rece pentru ca glutenul sau făina în surplus să se așeze la fundul oalei. Ulterior se strecoară, se scurge bine şi se amestecă cu brânza de vaci.

Opțional cu 1/2 linguriţă de unt poate fi amestecat cu zahăr sau miere după preferință. Peste toate acestea adaugă 1 g sare şi cu albuşul bătut spumă.

Se tapetează o formă unsă, în care se răstoarnă compoziţia şi se fierbe într-un vas acoperit cu capac, aşezat într-o baie cu apă fierbinte. După fierbere, se lasă la răcit pe masă, 10 min, ca să se poată răsturna întreagă pe farfurie.

Dacă alegi să păstrezi preparatul rămas la frigider, îl poți transforma într-un mic dejun copios a doua zi. Vei observa că odată răcit acesta se va putea secționa bucăți/felii. Alături de câteva felii de banane și o linguriță de unt de arahide, va deveni un mic dejun excelent.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.