Un desert ideal pentru cei mari, poate fi preparat într-o variantă mai sănătoasă, adaptată celor mici. Cine nu îndrăgește delicioșii papanași cu brânză de vaci și aromați. Deși nu te-ai fi gândit vreodată că îi poți oferi bebelușului tău un astfel de preparat, ei bine, acest lucru este posibil. Cu puțină imaginație și ingrediente de calitate, juniorul tău se poate bucura de o masă perfectă. Această rețetă de papanași cu brânză de vaci este excelentă pentru copii mai mari de un an.

Papanași cu brânză de vaci

Papanașii „bebelușești” nu sunt prăjiți în ulei ci fierți. Astfel, aceștia sunt o variantă sănătoasă de masă. Pentru rețeta de papanași cu brânză de vaci ai nevoie de:

-Brânză de vaci slabă 200 g;

-ou 1 buc;

-sare 4-6 g;

-griș 30 g;

-unt 10 g;

-smântână 40 g;

-zahăr 20 g;

-apă.

Brânza de vaci trecută prin sită se amestecă cu grisul, sarea şi oul. Se ia cu lingura din amestec, se pun papanaşii în apa care clocoteşte şi se fierb 10 min într-un vas acoperit. Se scot papanaşii din apă cu o paletă găurită şi, când sunt fierbinţi, se adaugă untul şi apoi smântână amestecată cu zahăr.

Dacă vrei să eviți zahărul din compoziție, poți folosi o banană coaptă. De asemenea, grișul poate fi înlocuit cu făina de migdale, de cocos sau amaranth.

Se asemenea, poți prepara brânza de vaci în casă. Produsul va fi unul cu mult mai mult gust, dar mai ales, proaspăt.

Rețeta de brânză de vaci

Brânza de vaci poate fi preparată în casă în trei variante ideale pentru copii. Pune laptele la fiert și atunci când începe să dea în clocot, stoarce peste acesta o jumătate de lămâie.

In doar câteva secunde, brânza se va alege de zer. Pune masa obținută la scurs, iar altfel obții cea mai bună brânză de vaci pentru copilul tău. Poți proceda exact la fel cu o lingură de oțet.

Totodată, brânza calcică este de asemenea o variantă excelentă pentru bebelușul tău. Pentru pregătirea ei trebuie să adaugi în laptele fiert o pastilă de calciu lactic zdrobită.