Pentru început: apa este soluția cheie împotriva mahmurelii. Trebuie să te hidratezi, pentru a obține un efect rapid o poți acompania cu săruri.

Ce este mahmureala?

Mahmureală este consecința deshidratării generate de consumul de alcool, dar şi a altor efecte ale alcoolului asupra sistemului digestiv, a rinichilor sau a ficatului. Consumul de alcool are efect diuretic asupra organismului și de fiecare dată când mergi la toaletă elimini apă, dar și o mulțime de substanțe minerale, fapt ce va cauza starea neplăcută specifică mahmurelii.

Urmează o propunere ca remediu pentru mahmureală. De fapt este ceva benefic pentru perioada de după încărcarea cu prea multe proteine. Este ca un pansament pentru stomac aproape, apropae pentru că este un preparat acru… Dacă renunțăm la afumătură și partea de prăjeală este extrem de bună în dietele de slăbire. Rețeta minune se poate găsi mai jos

Revenind la mahmureală, în general durerea de cap și greața sunt cele care produc disconfort, pe lângă amețeală și stare de apatie. Poate părea incredibil dar bananele vă pot ajuta pentru fiecare simptom în parte. Funcționează ca un pansament pentru stomac, conține magneziu care te va relaxa și îți va da energie. Dacă adaugi o cafea este perfect.

Remediu pentru mahmureală. Ciorbică de varză murată cu afumătură

Ciorbă care funcționează ca un medicament foarte delicios

 • 1 varză acră
 • 1 morcov
 • 1 ceapă
 • 2 cartofi
 • 1 rădăcină păstârnac
 • 1 linguriță cimbru uscat
 • 2 roșii în bulion
 • 1/2 litru zeamă de varză
 1.  În funcţie de cât este de sărată varza, aceasta se lasă la desărat în apă rece cu o seară înainte sau doar pentru câteva ore. Apoi se taie fin.

 2. n oala de fiert ciorba, se adaugă uleiul şi se pune la călit ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, la fel şi păstârnacul. Se lasă puţin să se înmoaie şi se adaugă varza şi cartofii cubuleţe. Se pune apă în funcţie de cât de groasă vrei să iasă ciorba de varză şi se lasă la fiert.

 3.  Se adaugă roşiile fără pieliţe, zeama de varză şi se mai lasă să dea un clocot. Când ciorba de varză este gata, deasupra se presară cimbrul uscat şi se stinge focul.