Reclamă

Regina Maria  a fost una dintre cele mai influente femei a secolului trecut. Născută Născută Maria Alexandra Victoria de Saxa-Coburg şi Gotha, înainte de a fi Regina Maria a României, aceasta a fost mare prinţesă a Marii Britanii şi Irlandei, fiind nepoata reginei Victoria a Marii Britanii. Ajunge la vârsta de doar 17 ani în România, moment în care devine soția lui Ferdinand I, căsnicia lor durând 30 de ani.

Regina Maria și soțul ei

Se spune că regele Ferdinand ar fi fost deja îndrăgostit în momentul căsătoriei cu Maria, aceștia recurgând la un pact. Unul prin care reginei îi era dat să se supună acestei relații de conveniență. Regina Maria a fost profund marcată de acest fapt, urmând să întâlnească, la rândul ei, alte persoane.

Amanții reginei Maria ar fi fost destul de numeroși, printre ei se numără și colonelul canadian Josh Boyle dar și prințul Știrbey, există certitudinea asupra faptului că ultimii doi copii din cei șase ai reginei ar fi ai lui. Acesta a fost mâna dreaptă a regelui și marea iubire pentru regina Maria.

„Prințul Barbu Ştirbey era tot timpul în preajma ei şi se comporta ca un membru al familiei. La Cotroceni sau la Peleş prinţul avea propria lui cameră. Devenind regină, Maria n-a mai ţinut secretă relaţia, aşa că intrările şi ieşirile ei dese, în camera lui Ştirbey, se petreceau în faţa personalului palatului, fără cea mai mică reţinere şi fără protocolul la care trebuia să se supună de obicei prinţul.” Ralu Callimachi în memoriile sale.

Se pare că existau destule glume pe baza acestui aspect. Existau tot felul de glume legate de acest aspect. Oamenii priveau cu umor situația, făceau anectode pe baza acestei relații a celor doi.

„La Curtea noastră, secretele alcovului erau secretele tuturor. Anecdota cu frageda Elisabeta, fiica lui Ferdinand, chemând pe mica Ileana la fereastră cu cuvintele: Vino iute, să vezi pe tatăl tău», la sosirea prinţului Barbu Ştirbey care cobora din automobile, a făcut înconjurul Bucureştilor.” Constantin Argetoianu în memoriile sale

 


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro