Secretul în gustul final al tartei cu ciocolată și sare de mare stă în modul în care gustul pronunțat al sării de mare potențează aromă tartei.

Deși aparent sună extrem de pompos, desertul este extrem de ușor de făcut, iar ingredientele sunt la îndemână oricui.

Pentru aluat veți avea nevoie de :

  • 130 de grame de făină
  • 60 grame unt cu grăsime 85%
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingură de lapt

Ingrediente crema :

  • 150 grame ciocolată maruie
  • 100 ml smanatana lichidă
  • 1 plic gelatină
  • 4 linguri zahăr

 

Pentru primul pas puteți începe să adăugați peste făînă, oul, untul topit, praful de zare și cele două linguri de zahăr și să amestecați până ce compoziția devine omogenă.Dacă nu folosiți un mixer este momentul să vă folosiți de mâini pentru a frământă puțîn aluatul ( 5 minute )până acesta capata o consistentă ușor elastică.

Atenție!Este un aluat fraged iar la început considenta poate fi ușor sfărâmicioasă. Este ideal să continuați să îl framantati.

După frământare puteți lasa aluatul în frigider pentru 30 de minute sau pentru 10 minute la congelator. Dupa rcire îl puteți intide cu un sucitor și aranja în tavă. Aluatul va merge la cuptor pentr 10-12 minute la 180 de grade.

Pentru umplutură este necesar să puneți smanatana lichidă la topit. Peste această adăugați ciocolată amăruie ruptă în bucățele cât mai mici. Este esențial să aveți o ciocolată de bună calitate. Lăsați ingredientele pe foc până ciocolată se va topi iar consistentă va fi una lucioasă și ușor densă.

Luați compoziția de pe foc și lăsăți totul la răcit Într-un bol puneți conținutul plicului de gelatină la înmuiat în apă rece. După ce această își va mari volumul, trebuie să o puneți la încălzit până se topește. Ca gelatină să nu își piardă proprietățile de a se închega nu trebuie adusă la punctul de fierbere.

Adăugați gelatină călduță peste compoziția de ciocolată topită și smanatana lichidă răcită și amestecați ușor. Adăugați și praful de sare de mare.

Crema formată se adaugă peste blatul de tarta copt și complet răcit și se lasă la frigider preferabil pentru 4 ore.

Rafinat și gustos! Poftă bună!