Pui întreg la cuptor pe pat de legume

Pui rumenit la cuptor cu legume de sezon și condimente. Cea mai bună alegere de a găti puiul

1 pui de 1,3-1,5 kg

  • 3 morcovi nu foarte mari
  • 300 gr varză de bruxel
  • 2 cepe roșii
  • 4-5 cartofi
  • 1 căpățână de usturoi
  • 2-5 linguri ulei
  • condimente: cimbru, busuioc, turmeric, rozmarin, chili
  1. Scoateți puiul din frigider cu 45 de minute înainte de a-l găti pentru a-l aduce la temperatura camerei. În acest fel o să iasă fraged și suculent. Tineți minte ăa acesta este un pas destul de important. Altfel, timpul de coacere este mai lung iar carnea va ieși mai uscată (în special pieptul);

  2. Condimentarea: se stropește puiul cu 1-2 lingurițe de ulei și urmează condimentele, se repetă același lucru și cu partea cealaltă;

  3. Garnitura: cartofi copți cu unt, se curăță, spală și taie rondele legumele cam de 1 cm grosime, varza de bruxel trebuie lăsată întragăse sărează și se pot adăuga semințe de sezon și merge stropit cu un vin alb demi-sec;

  4. Se pune puiul deasupra legumelor din tavă.

    Aici depinde de dimensiunea puiului și cum vă place vouă mai mult. Fie îl lăsați la o temperatură de 200 grade celsius timp de 50 de minute fie la o temperatură ceva mai ridicată.

Friptura de pui poate fi cea mai bună alegere, atunci când vrem să-i mulțumim și pe cei mai mofturoști. Asta dacă nu fug de carne… Legumele, vinul, carnea fragedă de pui fac un dans care îmbie invitații sau persoanele dragi ale casei.

Trebuie să ai răbdare pentru a reuși să atingi perfecțiunea unei fripturi suculente și a unor legume bine preparate.